Túrós csuszával lép ki a fine diningból Gerendai Károly új étterme

nlc | 2020. December 19.
A hely neve Nudli. Ez Gerendai első olyan helye, ahol bárki megmondja, hogy mi van a tányéron, és nem a séfnek kell megmagyaráznia.

Gerendai Károly neve pont olyan fontos a hazai fesztiválpiacon, mint a gasztronómiában. A Sziget fesztivállal Európa egyik legismertebb fesztiválját működtette, a Costes étteremmel pedig bezsebelték az első hazai Michelin-csillagot. Gerendai nevéhez köthető még a Costes Downtown és a Lupa Beach is. Egy, a Costesben tartott vacsorán már tavaly ősszel szó volt arról, hogy a következő lépcső egy tésztázó lesz, és hogy azt Jókuti András gasztrobloggerrel nyitja meg, noha azt senki nem várta, hogy a koronavírus-járvány második hullámában, amikor hazánkban az éttermek csak elvitelre vagy kiszállításra adhatnak ételt, a hely meg is nyílik.

A Nudli (vagy ahogy a tulajdonosok nevezik) tésztakantin a magyar konyha kedvenc tésztaételeire épít. „A kevesek által elérhető fine dining szektor után végre lehetőségünk nyílik olyan éttermet nyitni, ahol tömegeket tudunk megszólítani. Különösen kedves a szívemnek, mert gyermekkorom nagy kedvenceit látom újra az étlapon. Egyfajta küldetésnek tekintjük a hagyományok ápolását: unikális hazai fogásokról van szó, amelyeket ebben a koncepcióban igyekeztünk a Costes szakmai tudását és a legjobb alapanyagokat ötvözve, mégis mindenkinek elérhető árakon megvalósítani” – mondja Gerendai Károly, amihez Jókuti hozzáteszi, hogy a magyar tésztaételekről semmit nem tudnak a világban, miközben (most idézzük őt) „a tészta egy univerzális szeretetnyelv, Ázsiától Amerikáig mindenhol értik és beszélik. Ideje megmutatni, hogy milyenek ezek az ételek kiváló alapanyagokból, gondosan elkészítve.”

Az étlapon nincs is semmi faxni, olyan fogások szerepelnek rajta, mint a túrós csusza, a mákos nudli vagy a vargabéles, de van még krumplis- és káposztás tészta is. Kombináltabb fogás ennél a szombatos rakott bárány vagy a lecsós galuska.

A Nudli fogásait egyelőre csak a WOLTon lehet megrendelni, a kantin maga majd akkor lesz látogatható, amikor a kormány megengedi, hogy kinyissanak az éttermek. 

Főzz!

Exit mobile version