A legtutibb házi virslis falatkák szilveszterre

nlc | 2020. December 31.
Finom, laktató, gyors recepteket hoztunk, hiszen virsli nélkül nincs szilveszter!

Könnyen elkészíthető, laktató virslis batyukat mutatunk, amivel meglephetjük szeretteinket, nemcsak az év utolsó napján.

Pikáns virslis batyu

Gyors, laktató és finom (Fotó: profimedia)

Hozzávalók:

A szószhoz:

Elkészítés:

A legnagyobb feladat ezzel a recepttel, hogy a kiterített leveles tészta fölött megtervezzük, mekkorák legyenek a falatkák. Ha ez megvan, vágjuk fel a hideg tésztát téglalapokra, helyezzünk minden darabra egy-egy virslidarabkát és egy kis kanálnyit a simára kevert szószból. Hajtsuk rá a tészta másik felét, kenjük meg tojással, és szórjunk rá egy kevés szezámmagot. Ha ezzel megvagyunk, mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe, 20-25 percre. 

10 perces virslis falatkák

10 perces virslis falatkák (Fotó: Profimedia)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A Delish repcetje mondhatni pofonegyszerű: terítsük ki a leveles tésztánkat, és ahogy az első receptnél, itt is tervezzük meg, mekkora falatkákat szeretnénk készíteni. Ha ez megvan, akkor vágjuk a tésztát háromszög formákra, és ebbe tekerjük bele a pici virsliket. Kivajazott tepsibe rakjuk az így elkészült minibatyukat, szórjunk rá sót, és tegyük be a 180 fokos, előmelegített sütőbe 15-20 percre. Ennyi az egész. Még finomabb, ha a tetejét megszórjuk sajttal!

Vérprofiknak: sajtos-virslis falatkák

Tuti befutó szilveszterre a virslis batyu (Fotó: Profimedia)

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Egy kis tálban keverjünk össze a barna cukrot és a tejet. Addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
  2. Keverjünk össze egy nagy tálban a lisztet, a meleg cukros tejet és a száraz élesztőt.
  3. Addig keverjük, amíg puha tésztát nem kapunk. Tegyük a tésztát enyhén lisztezett felületre, és gyengéden gyúrjuk össze. Ezután kerüljön egy nagy tálba, takarjuk le, és hagyjuk állni két órán keresztül, amíg meg nem duplázódik.
  4. Ha ez megtörtént, enyhén lisztezett felületen osszuk 4 egyenlő darabra. Nyújtsuk ki, és minden tésztadarabot nagyjából 12 db 10-10 cm vastag téglalapra vágjunk.
  5. A téglalap hosszú oldalára tegyük fele-fele arányban virslit és sajtot.
  6. Hajtsuk rá a töltelékes részre a téglalap másik felét. Kenjük meg tojással, szórjuk meg mákkal, majd előmelegített, 200 fokos sütőbe tegyük be a falatkáinkat, és várjunk, amíg aranybarnára nem sülnek.

További téli finomságok

via

(Nyitókép: Profimedia)

Exit mobile version