Majonézes, paradicsomos vagy diétás tésztasaláta? Mindegyikre van egy receptünk. Bármelyiket készíted el, ígérjük, nem fogod megbánni!
Majonézes tésztasaláta
Ez a tésztasaláta egy igazán szaftos, ízekben gazdag étel, ami másnapra talán még finomabb, mint közvetlenül a készítés után. Ha vacsorára készíted, akkor is hagyj időt összeérni az ízeknek, aztán majd magadnak is, amikor eszed!
Hozzávalók:
- 30 dkg penne
- 10 dkg császárszalonna
- 10 dkg kukorica
- 15 dkg nagy lyukú sajt
- 10 dkg csemegeuborka
- 3 dl tejföl
- 25 dkg majonéz
- 2 evőkanál porcukor
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
Sós, lobogó vízbe dobd bele a tésztát, és főzd meg. Amíg a tészta fő, pirítsd le a felkockázott császárszalonnát, és aprítsd fel a többi hozzávalót is. Amint a tészta megfőtt, a zsírjával együtt öntsd rá a szalonnát, majd szórd bele a sajtot, valamint az uborkát és a kukoricát.
A tejfölben keverd el a porcukrot, a sót és a borsot, add hozzá a zúzott fokhagymát és a majonézt, végül öntsd rá a tésztára. Pihentesd a tésztasalátát 1-2 órán keresztül a hűtőben, majd tálald!
Diétás tésztasaláta
A tésztasalátáról akkor sem kell lemondanod, ha az újévi fogadalmaid között a fogyás is szerepel. Készítsd el ezt a diétabarát változatot ebédre!
Hozzávalók:
- 30 dkg durumtészta
- 15 dkg csirkemell
- 5 dkg gyöngyhagyma
- 5 dkg marinált paprika
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál light majonéz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál nyírfacukor
- só, bors, oregánó
- olívaolaj
Elkészítés:
Főzd meg a durumtésztát, arra azonban ügyelj, hogy ne főzd szét! Amíg fő, olívaolajon süsd készre a felvágott csirkemellet, amit ízlés szerint sózz, borsozz. A joghurtban keverd el a fűszereket, a majonézt, a mustárt és a nyírfacukrot.
Ha kész a tészta és a hús, keverd össze őket, dobd bele a gyöngyhagymát, öntsd rá a joghurtos szószt, és add hozzá a kockákra vágott marinált paprikát. A paprikát te is marinálhatod, de ha gyorsan akarsz végezni, akkor készen is tudsz venni. Mielőtt nekilátnál falatozni, pihentesd a hűtőben 1-2 órát a tésztasalátát!
Paradicsomos tésztasaláta
Ha könnyű, olaszos ízekre vágysz, akkor készíts egy villámgyors tésztasalátát, ami nem kér sokat az életedből, mert körülbelül 20 perc alatt elkészül.
Hozzávalók:
- 30 dkg fusilli
- 10 dkg feta sajt
- 20 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg reszelt Grana Padano
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 5-6 bazsalikomlevél
- 1 teáskanál oregánó
- 2 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál szójaszósz
- olívaolaj
Elkészítés:
A fusillit főzd meg sós vízben, közben pedig kis lángon, olívaolajon futtasd meg a paradicsomot és a fokhagymát, ízlés szerint sózd, borsozd. Vedd le a serpenyőt a tűzről, add hozzá a balzsamecetet, a szójaszószt, szórd bele az oregánót és az apróra tépkedett, friss bazsalikomleveleket. Ha a tészta megfőtt, öntsd rá a szószt, forgasd bele a kockákra vágott feta sajtot, majd add hozzá a reszelt sajtot, és alaposan keverd össze. Melegen tálald!