Gasztro

Ebéd strandra: avokádós tésztasaláta

Nyáron annyiféle friss alapanyag áll rendelkezésünkre, hogy szinte tényleg végeláthatatlan a salátavariációk száma. Készíthetünk édeset, sósat, húsmenteset, hallal kombináltat, tehetünk rá magokat vagy főtt, esetleg buggyantott tojást, de bolondíthatjuk pirított csirkemellel is. A lényeg, hogy ez egy alapvetően friss étel maradjon, amit elkészíteni és megemészteni is könnyű, hiszen amikor az időjárás is őrült melegbe fordul, valami frissítő étel esik igazán jól, a nehéz ételektől csak jobban eltompulunk.

Avokádós tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 350 g csavart tészta
  • 1 avokádó
  • 7-8 szem koktélparadicsom
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 lime
  • friss zöldsaláta
  • szezámmag
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. A tésztát a csomagoláson jelzett ideig főzzük meg sós, forrásban lévő vízben. Szűrjük le, és kivételesen öblítsük le hideg vízzel, majd hagyjuk lecsepegni.
  2. Az avokádót hámozzuk meg, szeleteljük fel vékonyan, és locsoljuk meg a lime levével.
  3. A koktélparadicsomokat mossuk meg, és vágjuk ketté. A kaliforniai paprikát kockázzuk fel. Tegyük az avokádóhoz, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg őket olívaolajjal.
  4. A szezámmagokat pirítsuk meg enyhén forró, száraz serpenyőben.
  5. Az avokádót, a paradicsomokat és a felkockázott paprikát keverjük össze a hideg tésztával, és szórjuk meg a szezámmaggal.
  6. Aki szereti, kiegészítheti ezt a friss salátát konzervtonhallal is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top