Gasztro

Csak azért is nyár: színes, zöldséges quinoasaláta

Köszöntsük a nyarat vagy legalábbis a júniust egy igazán friss és színes quinoasalátával! Fogyókúra, egészséges étrend kiegészítője, hússal vagy önmagában is tökéletes ebéd lehet.

Friss, egyszerűen elkészíthető, mégis teli-tele van energiával: a zöldségekkel felturbózott quinoasaláta, egyszerre gazdag tápanyagokban, ízletes, szemet gyönyörködtető és jótékonyan hat egészségünkre is.

A quinoa

Ez a Közép- és Dél-Amerikából származó álgabona, inkább van rokonságban a spenóttal, mint a gabonafélékkel. De a lényeg, hogy hihetetlen módon tápláló, kiemelkedő fehérjeforrás, tartalmazza a szervezetünk számára fontos aminosavakat, magas rosttartalmú, gluténmentes, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, egyszóval szuperélelmiszer. Létezik fehér, vörös vagy fekete verzióban is. 
Ráadásul fantasztikusan sokoldalú: készülhet belőle reggeli kása, saláta, köret, zöldségpogácsa, töltelék, de még sütemény is. 

Fotó: iStock

Hozzávalók:

  • 1 bögre quinoa
  • 2 bögre víz
  • 1 avokádó
  • 3-4 koktélparadicsom
  • 1 brokkoli
  • 150 g kukorica (főtt, vagy fagyasztott)
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. A quinoát öblítsük le alaposan. Majd tegyük fel főni a vízben és forraljuk nagyjából 10 percig. Ha megpuhult a felesleges vizet szűrjük le.
  2. Közben a zöldségeket aprítsuk fel. Tehetünk be nagyjából bármit, ami otthon van: sárgarépa, cukkini, lila hagyma. És kevés olívaolajon futtassuk át egy serpenyőben. Nem kell teljesen puhára párolni, maradjon roppanós.
  3. Ha kész, keverjük össze a megfőtt quinoával. Ízesíthetjük mentalevéllel, pár csepp olívaolajjal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top