Gasztro

Friss, zöldséges és nagyon mexikói: kukoricás quinoasaláta

Mexikó minden rejtett kincse egy ízletes, könnyű, nyári salátában. Sok-sok zöldsége tele vitaminnal és persze a tápláló quinoa, gondoskodik arról, hogy ne csak finom legyen, de táplálóan egészséges is.

A nagy melegben is megéhezünk, de nem igazán esik jól ilyenkor nehéz ételeket enni. Ráadásul most már minden hétvégén adódhat alkalom, hogy bikiniben töltsük a nyári napokat valahol a Balaton partján, így jobb ha fogyókúrabarát fogásokat választunk. Ez a mexikói quinoasaláta tökéletesen alkalmas erre

Ezzel a recepttel visszatérünk a quinoa közép- és dél-amerikai gyökereihez, hiszen Mexikó mellett Chilében és Ecuadorban is hagyományos alapanyagnak számít. A puhaszemű és semleges quinoát ebben a receptben karakteres ízvilágú zöldségekkel egészíthetjük ki: lesz benne paradicsom, kukorica és bab is.

Mexikói quinoasaláta

Hozzávalók

  • 300 g előfőzött quinoa
  • 150 g koktélparadicsom
  • 150 g vörös bab konzerv
  • 100 g főtt kukorica
  • 1 csokor koriander
  • 1-2 db salotta hagyma
  • lime
  • olívaolaj
  • só, bors, chili

Elkészítés

  1. A paradicsomokat negyedeljük, majd sóval, olívaolajjal és a lime levével bekeverjük, állni hagyjuk.
  2. A babot és a kukoricát leszűrjük, egy nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk az előfőzött quinoát.
  3. A hagymát vékonyan felszeleteljük, és ezt is a babos quinoához adjuk.
  4. Végül keverjük bele a felaprított koriandert, ha csípősen szeretjük, akkor mehet bele a felvágott chili is, végül a paradicsomok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top