Gasztro

Vidd magaddal a strandra: zöldséges tésztasaláta

A nyári kánikula nagy slágere a tésztasaláta: könnyen elkészíthető, finom frissen, még langyosan, de ha elpakoljuk, és magunkkal visszük a strandra, hidegen is isteni. Ráadásul millióféleképpen variálható.

Nyáron ebédre, de még vacsorára sem mindig esik jól a meleg, többfogásos menüsor. A könnyen elkészíthető és emészthető recepteket keressük. Íme egy isteni tésztasaláta, amit bárki egyszerűen meg tud csinálni. Készítsünk belőle jó nagy adagot, aztán a maradékot még mindig el lehet pakolni a hűtőbe.

Hozzávalók:

  • 350 g tészta
  • 3-4 kaliforniai paprika (sárga, piros, zöld vegyesen)
  • 1 kisebb salátacukkini
  • 2 szál sárgarépa
  • 150 g natúr görög joghurt
  • 2-3 szem retek
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A tésztát főzzük ki sós, forró vízben a csomagoláson leírtak szerint, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
  2. A cukkinit mossuk meg, és vágjuk el félkarikákba, és nagyjából ugyanekkora darabokra szeleteljük fel a paprikákat és a lila hagymát is.
  3. A sárgarépát pucoljuk meg, és vágjuk fel gyufaszál méretű csíkokra.
  4. A joghurtot keverjük ki csipet sóval, borssal és a reszelt fokhagymával.
  5. A tésztát keverjük össze a feldarabolt zöldségekkel és óvatosan forgassuk össze a joghurtos öntettel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top