3 pofonegyszerű tésztasaláta, amit imádni fogsz!

Petrás Gabriella | 2021. Január 15.
Ha gyors ebédet vagy ízletes vacsorát szeretnél készíteni, de mellőznéd a felhajtást, akkor ezeket a tésztasalátákat próbáld ki!

Majonézes, paradicsomos vagy diétás tésztasaláta? Mindegyikre van egy receptünk. Bármelyiket készíted el, ígérjük, nem fogod megbánni!

Majonézes tésztasaláta

Ez a tésztasaláta egy igazán szaftos, ízekben gazdag étel, ami másnapra talán még finomabb, mint közvetlenül a készítés után. Ha vacsorára készíted, akkor is hagyj időt összeérni az ízeknek, aztán majd magadnak is, amikor eszed!

Majonézes tésztasaláta – vacsorára és ebédre is tökéletes (Fotó: Getty)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Sós, lobogó vízbe dobd bele a tésztát, és főzd meg. Amíg a tészta fő, pirítsd le a felkockázott császárszalonnát, és aprítsd fel a többi hozzávalót is. Amint a tészta megfőtt, a zsírjával együtt öntsd rá a szalonnát, majd szórd bele a sajtot, valamint az uborkát és a kukoricát.

A tejfölben keverd el a porcukrot, a sót és a borsot, add hozzá a zúzott fokhagymát és a majonézt, végül öntsd rá a tésztára. Pihentesd a tésztasalátát 1-2 órán keresztül a hűtőben, majd tálald!

Diétás tésztasaláta

A tésztasalátáról akkor sem kell lemondanod, ha az újévi fogadalmaid között a fogyás is szerepel. Készítsd el ezt a diétabarát változatot ebédre!

Diétás tésztasaláta durumtésztából (Fotó: Getty)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Főzd meg a durumtésztát, arra azonban ügyelj, hogy ne főzd szét! Amíg fő, olívaolajon süsd készre a felvágott csirkemellet, amit ízlés szerint sózz, borsozz. A joghurtban keverd el a fűszereket, a majonézt, a mustárt és a nyírfacukrot.

Ha kész a tészta és a hús, keverd össze őket, dobd bele a gyöngyhagymát, öntsd rá a joghurtos szószt, és add hozzá a kockákra vágott marinált paprikát. A paprikát te is marinálhatod, de ha gyorsan akarsz végezni, akkor készen is tudsz venni. Mielőtt nekilátnál falatozni, pihentesd a hűtőben 1-2 órát a tésztasalátát!

Paradicsomos tésztasaláta

Ha könnyű, olaszos ízekre vágysz, akkor készíts egy villámgyors tésztasalátát, ami nem kér sokat az életedből, mert körülbelül 20 perc alatt elkészül.

Olaszos tésztasaláta
Fotó: Getty

Hozzávalók:

Elkészítés:

A fusillit főzd meg sós vízben, közben pedig kis lángon, olívaolajon futtasd meg a paradicsomot és a fokhagymát, ízlés szerint sózd, borsozd. Vedd le a serpenyőt a tűzről, add hozzá a balzsamecetet, a szójaszószt, szórd bele az oregánót és az apróra tépkedett, friss bazsalikomleveleket. Ha a tészta megfőtt, öntsd rá a szószt, forgasd bele a kockákra vágott feta sajtot, majd add hozzá a reszelt sajtot, és alaposan keverd össze. Melegen tálald!

Variációk rizsre:

Exit mobile version