Medvehagymás, sóskás, snidlinges – 3 zseniális tavaszi tojáskrém

Petrás Gabriella | 2021. Április 14.
A tojáskrémet a 80-as évek óta képtelenek vagyunk megunni. A legjobb az benne, hogy egy-két fűszer és összetevő hozzáadásával szuperül fel lehet dobni.

A tojáskrémnek karácsonykor ugyanúgy ott a helye az asztalon, mint húsvétkor, vagy egy szimpla hétköznap. Eheted reggelire, uzsonnára, és könnyű vacsorának is tökéletesen beillik.

Medvehagymás tojáskrém

Még mindig tart a medvehagyma szezonja, miért pont a tojáskrémből hagynánk ki?! Ez a verzió a tojáskrémes kosárkába is tökéletesen passzol, ha lila hagyma helyett medvehagymát használsz!

Tálaláskor sajtot és friss bazsalikomot is tehetsz a szendvicsedre (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tedd fel a tojásokat hideg vízben főni, és főzd őket keményre. Ha megfőttek, várd meg, amíg kihűlnek, pucold meg őket, majd válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét.
A sárgájához add hozzá a mustárt, a szoba hőmérsékletű vajat, és a tejfölt, majd keverd el simára. Ezután vágd fel a medvehagymát egészen apróra, ugyanígy járj el a tojásfehérjével is, végül keverd el az egészet. Fogyasztás előtt 1 órára tedd be a hűtőbe a tojáskrémet!

Snidlinges tojáskrém

Ha szereted a zöldfűszeres krémeket, ezt a snidlinges tojáskrémet biztosan imádni fogod!

A snidling mellé a petrezselyem is jól passzol – elég a legvégén megszórnod vele a tojáskrémet (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

10 perc alatt főzd készre a tojásokat, majd miután kihűltek, pucold meg őket. A snidlinget tisztítsd meg, mosd meg, vágd apróra, majd keverd el a tejföllel és a mustárral. A tojásokat vágd fel apró kockákra, add a keverékhez őket, sózd, borsozd, és alaposan keverd össze a hozzávalókat. Letakarva tedd a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek összeérjenek!

Sóskás tojáskrém

Ha a klasszikus tojáskrém helyett valami mást ennél, ezt a sóskát változatot próbáld ki! A sóska fanyarkás íze tökéletesen passzol a tojáskrémhez.

A sóska és a tojás nyerő párost alkotnak (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Főzd keményre a tojásokat, majd ha megfőttek, tedd őket egy hideg vízzel teli tálba, törd be a héjukat, és hagyd kihűlni őket. Így könnyebben lejön majd a héjuk. Ha már kihűltek, pucold meg őket, fogj egy nagy lyukú reszelőt, reszeld le őket, és keverd el a vajjal, a majonézzel, a mustárral, valamint a sóval és a borssal. A sóskaleveleket alaposan mosd meg, vágd fel apróra, ugyanígy járj el az újhagymával is, add a keverékhez, végül alaposan keverd el a tojáskrémedet. Némi hűtés után már eheted is!

Még több egyszerű vacsora ötlet!

Exit mobile version