nlc.hu
Gasztro

Gyors póréhagymaleves recept

Krémes póréhagymaleves: gyors és finom vacsora

Csak 20 perced van, de összedobnál valami tartalmas, mégis könnyű vacsorát? Mutatunk egy szupergyors póréhagymalevest, amit imádni fogsz!

Minden perced be van osztva, vagy egyszerűen csak nincs kedved sok időt a konyhában tölteni? Válaszd ezt a krémes póréhagymalevest!

Miért jó a póréhagyma?

A rostban gazdag póréhagyma fűszerként karakteressé teheti a salátákat, húsokat, finom szószokat is készíthetünk a hozzáadásával, és mennyei krémlevest főzhetünk belőle. De nem csak ezért jó, ha barátságot kötsz a póréhagymával.

Ha eddig nem tetted, érdemes heti rendszerességgel fogyasztanod, ugyanis bővelkedik a szemet erősítő A-vitaminban, a szív egészségéhez nélkülözhetetlen K-vitaminban, valamint immunerősítő C-vitaminban. De emellett káliumot, magnéziumot, vasat, kalciumot és foszfort, valamint folsavat is tartalmaz ez a karakteres ízű zöldség.

A póréhagyma jó választás magas vérnyomás és magas koleszterinszint esetén is, ugyanis emeli a jó koleszterinszintet (LDL), és csökkenti a rosszat (HDL). Reuma és cukorbetegség esetén is bátran eheted, segít karban tartani a memóriát, javítani a koncentrációt, és egy tavaszi tisztítókúrához is tökéletes választás.

Krémes póréhagymaleves

Ehhez a leveshez bármelyik sarki boltban beszerezheted a hozzávalókat, és pont annyi idő alatt, amennyit a bevásárlással töltöttél, el is készítheted az ízletes vacsorát.

Gyors póréhagyma leves

Tálald a levest baconnel és reszelt sajttal! (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 2 db póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 liter húslevesalaplé
  • 35 dkg krémsajt
  • 3 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • 5 dkg apróra vágott baconszalonna
  • reszelt Grana Padano
  • pirítós

Elkészítés:

Egy fazékban olvaszd fel a vajat, szórd rá a karikákra vágott póréhagymát, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd öntsd fel húsleves alaplével, és főzd 15 percig. Ha nincs alapleved, akkor a vízhez adj 1,5 húsleveskockát – tény, nem a legelegánsabb megoldás, de szükség törvényt bont.

Közben egy kisebb lábasban keverd el a krémsajtot a tejszínnel, sózd, borsozd, és adj hozzá 2 merőkanállal a forró főzőléből. Az egészet keverd el csomómentesre, majd vedd le a tűzről a lábast, amiben a levesed fő, és úgy add hozzá a tejszínes keveréket.

Most a lábast tedd vissza újra a tűzre, és forrástól számítva 5 percig főzd. Ez idő alatt egy serpenyőben pirítsd meg a baconkockákat, reszelj egy kis tálkába Grana Padano sajtot, és készítsd el a kétszersültet. Tálaláskor szórj a levesed tetejére baconkockát, sajtot, és ropogtass mellé a kenyérből!

Gyors vacsorák elfoglalt hétköznapokra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top