Magyarország Tortája 2021: itt vannak a döntős torták!

nlc | 2021. Május 13.
Népszerű alapanyag volt idén az eper, a kávé és a tejföl is, de zöldségek is kerültek a tortákba.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenötödik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt, aminek idén új alkategóriája is lesz, és ennek győztese a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája lesz.

Az ipartestület Facebook-posztja szerint idén az eper, a szeder, a mák és a kávé több versenyzőnél is favorit volt, és magyar gasztronómia jellegzetes alapanyaga, a tejföl több versenytortában szerepet kapott idén, illetve  megjelentek olyan izgalmas zöldségek is, mint a rebarbara, a cékla vagy a paprika. Azoknak, akik részt szerettek volna venni az Egy a Természettel versenyben, ebből az alapanyagból legalább egyet fel kellett használniuk: áfonya, gesztenye, csipkebogyó, mogyoró, bodza.

A döntőbe jutott torták:

Magyarország Tortája verseny:

Egy a Természettel verseny:

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával természetesen idén is megrendezi a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között több különleges alapanyaggal is találkozott a zsűri: volt aki, tonkababbal, édesburgonyával, kuszkusszal, kölessel, tápiókagyönggyel dolgozott a klasszikus alapanyagok mellett, írja a Blikk.

A döntőbe a következő munkacímmel nevezett torták kerültek be:

Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete/Facebok

Az előző évek győztesei:

Exit mobile version