Gasztro

Magyarország Tortája: ezekben a cukrászdákban kóstolhatod meg az idei győztest

A Magyarország Tortája verseny idei győztesét és Magyarország Cukormentes Tortáját augusztus 19-től kóstolhatják meg az édesszájúak.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián alkotta meg a CURIOSITAS – Kíváncsiság fantázianevű tortát, amely idén az első lett a Magyarország Tortája megtisztelő címért folyó versenyben. A Magyarország Cukormentes Tortája címet pedig a JÓkenyér cukrászat csapata nyerte Szentivánéji Álom nevű kreációjukkal. 

Most a 24.hu Sokszínű Vidék rovata számolt be róla, hogy a Magyar Cukrász Iparosok Országos Egyesülete nemrég bejelentette: a két győztes finomságot augusztus 19-től több mint 300 cukrászdában lehet majd megkóstolni. A cukrászdák listáját az egyesület szakmai weboldalán tette közzé, de felhívták a figyelmet, hogy még bővülhet azon üzletek köre, ahol a torta elérhető lehet.

Bemutatták az ország cukormentes tortáját

Magyarország Tortáját és a képen szereplő Magyarország Cukormentes Tortáját augusztus 19-20 között lehet megkóstolni (Fotó: Nagy Mihály)

Az érdeklődőknek nem árt tudni, hogy a listán szereplő cukrászdák csak augusztus 19-20-án készítenek biztosan a győztes tortákból, ezután érdemes előzetesen érdeklődni, hogy szerepel-e még a kínálatban a két édesség. 

További cikkeink édességekkel, tortákkal és egyéb finomságokkal kapcsolatban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top