Hétvégén legyen töltött csirkemell az ebéd!

Olga | 2021. Május 21.
A töltött csirkemell egészséges, különleges és tökéletes vasárnapi ebéd, ami egészségesebb, mint a rántott hús.

A töltött csirkemell elkészítése egyszerű, nem jár sok macerával, és rengeteg formában, variációban elkészíthető. Ráadásul a diétába is jól beilleszthető, ha megfelelő alapanyagokkal töltjük meg a csirkemellet, így feldobhatjuk a könnyen monotonná váló csirkemelles ételeket. Három olyan töltött csirkemell receptet hoztunk, aminek az egész család tuti örülni fog.

Spenóttal töltött csirkemell

A spenótos csirkemell még a gyerekeknek is ízlik (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A csirkemelleket meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a paprikával, fokhagymaporral, fél teáskanál sóval, majd alaposan belemasszírozzuk a húsba a fűszereket. Egy éles késsel félig hosszában kettévágjuk a csirkemelleket, ebbe a vágásba kerül majd a töltelék. Egy tálban kikeverejük a krémsajtot a partmezánnal, majonézzel, fél teáskanál sóval, apróra vágott fokhagymával – ezzel töltjük meg egy kanál segítségével a csirkemelleket. A sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a töltött húsokat és 25-30 perc alatt készre sütjük az egészet.

Baconbe tekert töltött csirkemell

A baconös csirkemellből repetát fog kérni a család (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A csirkemellekbe vágunk hosszában egy zsebet, ebbe kerül majd a töltelék. Összekeverjük a mascarponét, cheddar sajtot, mozzarellát, petrezselymet és fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk – ezzel megtöltjük a csirkemelleket, majd mindegyik hús köré tekerünk két szelet bacont. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csirkemelleket (mellé szórhatunk újkrumplit, amit sózunk, borsozunk, meglocsolunk olívaolajjal), majd betoljuk a sütőbe 40 percre. Akkor van kész az ebéd, ha a bacon már jó ropogós a csirkemelleken.

Olaszos töltött csirkemell

Az aszaltparadicsomtól isteni lesz a töltött csirkemell (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, összekeverjük a passzírozott fokhagymával, fűszerekkel és krémsajttal. A csirkemelleket hosszában bevágjuk és ezekbe a résekbe osztjuk szét egyenlően a tölteléket. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csirkemelleket, megkenjük olívaolajjal és a vékonyra szeletelt paradicsomokat ráhalmozzuk a tetejükre, majd betoljuk a sütőbe 20 percre, amíg aranybarna lesz a hús.

Forrás: 1, 2, 3

Mi lesz a köret?

Exit mobile version