3 villámgyors, egyszerű nyári tészta Jamie Olivertől

Olga | 2021. Június 30.
Nyáron nem akarunk sok időt tölteni a konyhában, ebben nagy segítsünkre lesznek a villámgyors, egyszerű tésztareceptek Jamie Olivertől.

A nyári 40 fokban a hátunk közepére kívánjuk a főzést, amikor a konyhában minimum 60 fokra emelkedik a hőmérséklet, úgyhogy minimalizáljuk ezt a tevékenységet, amennyire csak lehetséges. Mégis kell főtt étel az asztalra ebédre, ezért mutatunk most három olyan Jamie Oliver receptet tésztából, amit villámgyorsan el lehet készíteni.

Pesztós tagliatelle

A pesztós tészta villámgyorsan elkészül (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

A bazsalikomot egy kevés sóval mozsárban összetörjük, hozzádobjuk a meghámozott fokhagymát és a darált mandulát, majd krémesre eldolgozzuk. Mehet bele ezek után 4 evőkanál olívaolaj, a finomra reszelt parmezán és a negyed citrom leve. Lobogó, sós vízben egyszerre főzzük meg a tésztát a zöldbabbal és a meghámozott, vékonyra karikázott krumplival. A zöldségeket megtisztítva, darabolva az utolsó három percben a tésztához dobjuk főni. A főzőléből félreteszünk pár kanálnyit, hogy felhasználjuk a bazsalikomos pesztóhoz, ha nem elég krémes, majd leszűrjük a zöldséges tésztát. Egy evőkanál olívaolajjal összeforgatjuk a tésztánkat, majd hozzáadjuk a pesztót és tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.

Jamie Oliver tippje

A pesztót teljesen átalakíthatjuk a saját ízvilágunkra, mert bármilyen friss, zöld fűszernövénnyel és sótlan olajos maggal elkészíthető.

Vegetáriánus carbonara

Jamie Oliver tésztareceptje végtelenül egyszerű (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Amíg fő a tészta, egy tálban összekeverjük egy villával a tojásokat sóval, borssal, hozzáadjuk a ricottát és a citrom levét, majd simára dolgozzuk. Amikor már csak három perc maradt hátra a tészta főzési idejéből, beledobjuk a vízbe mellé a borsót. Egy kevés főzőlevelet kiszedünk egy kis tálba, majd leszűrjük a borsós tésztát és visszatesszük a fazékba. Ráöntjük a tésztára a tojásos keveréket és a spenótot, majd fakanállal alaposan összekeverjük, ha szükséges, a tészta főzőlevével még lazítjuk. Salátával tálaljuk.

Szicíliai tonhalas tészta

A tonhalas tésztát az egész család imádni fogja (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

A tésztát kifőzzük, közben egy nagy serpenyőben, közepes lángon felforrósítunk egy evőkanál olívaolajat és megpirítjuk benne a kapribogyót. Kiszedjük a bogyókat és az olajba dobjuk a felezett paradicsomokat az oregánóval pár percre. A tonhalról lecsorgatjuk az olajat, a paradicsomokhoz tesszük, adunk hozzá két evőkanállal a tészta főzőlevéből és kevergetjük, amíg elkészül a tésztánk. Leszűrjük a tésztát úgy, hogy félreteszünk egy bögrényit a főzőléből, majd összekeverjük a tonhalas paradicsomot a tésztával, ha szükséges, teszünk hozzá lazításnak a főzőléből. Sózzuk, borsozzuk és a pirított kapribogyóval megszórva tálaljuk.

Via

Jöhet a fagyi?

Exit mobile version