3 szuper zöldséges tízórai, amit imádni fog a gyereked – és te is!

P.G. | 2021. Október 08.
Szeretnéd, hogy több zöldséget egyen a gyereked? Ha ezeket csomagolod neki tízóraira, biztos lehetsz benne, hogy üresen viszi haza a tízórais dobozát!

Tény, nincs egyszerű dolgunk, ha azt szeretnénk, hogy a gyerekünk minél több egészséges ételt egyen. De egy kis ötletességgel olyan tízóraikat tudsz készíteni, amik nemcsak változatosabbá teszik az étkezéseiket, hanem észrevétlenül csempészhetsz zöldségeket a repertoárba.

Sárgarépás-karfiolos muffin

A muffin az egyik legegyszerűbb és mégis legfinomabb süti, amit percek alatt elkészíthetsz. Most egy sárgarépás verziót mutatunk, ami tízóraira is nagyon finom.

Észre sem veszik a gyerekek a sárgarépát
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Főzd meg a karfiolt, és törd pépesre, majd reszeld le a sárgarépákat, és keverd össze őket. Fogj egy tálat, verd fel a tojásokat, add hozzá a zöldségeket, a fűszereket, majd jöhet a liszt! Az egészet alaposan keverd el, végül papírral kibélelt muffin formákban előmelegített sütőben 180 fokon süsd tűpróbáig.

Sárgarépás-csokis zabkeksz

Szinte minden gyerek szereti a kekszet és a ropogtatni valókat, így az egyik legszuperebb megoldás, ha a zabkekszbe rejted el a zöldségeket!

A zabkeksz verhetetlen tízórai
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Pucold meg, és reszeld le a répát. Egy tálban keverd habosra a tojást a cukorral, a vajjal és a fűszerekkel. Most add hozzá a répát, a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és az apró darabokra tört étcsokoládét, majd keverd el.

Ezzel el is készült a tészta, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és kanalazz kis halmokat rá. 180 fokon körülbelül 25 perc alatt készre sülnek.

Spenótos-fetás sütemény

A sütiket minden gyerek szereti, de ne gondold, hogy csak az édeset! A sós változatokkal is érdemes kísérletezni, főleg, ha ennyire egyszerűek. A változatosság kedvéért sütheted  egyszerű szilikontepsiben és muffin formában is – amihez éppen kedved van.  Tökéletes tízórai, amire biztos, hogy csillagos ötöst kapsz!

Ezt a sütit te is imádni fogod!
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a fűszereket, egy másikban pedig a tojást, a tejet és az olívaolajat. Vágd fel a spenótleveleket apróra, morzsold szét a fetát, és add hozzá a tojásos keverékhez. Ezután jöhetnek a száraz összetevők, és dolgozd el alaposan. Fogj egy szilikon sütőformát, öntsd bele a tésztát, és 180 fokos sütőben süsd körülbelül 20 percig.

Ősz a konyhában:

Exit mobile version