3 szuper vegetáriánus vacsora, ami 20 perc alatt elkészül

Olga | 2021. December 15.
Ha munka után hazaérve már csak egy jó meleg vacsorára vágynál, akkor pont neked valók ezek a 20 perces vegetáriánus receptek.

A húsmentes ételeket nemcsak vegetáriánusoknak ajánljuk, hanem azoknak a húsevőknek is, akik villámgyorsan szeretnének meleg ételt varázsolni az asztalra. Ezek a zöldséges ételek ugyanis tényleg kész lesznek 20 perc alatt.

Sütőtökös curry

Sütőtökös curry (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A tököt feldaraboljuk, meglocsoljuk vízzel és lefedve a mikróba tesszük 10 percre. Közben a forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a currypasztát, a paradicsomot és a kókusztejet, ezeket együtt 10 percig forraljuk. A naan kenyereket betoljuk a sütőbe 180 fokra, épp csak átmelegítjük őket, közben pedig a megpárolódott tököt, lencsét, spenótot beletesszük a curryszószba, ha szükséges, sózzuk az ételt, majd amikor a spenót már fonnyad, mehet a kókuszos joghurt is a currybe. Meleg naan kenyérrel és kókuszjoghurttal tálaljuk a vegetáriánus indiai curryt.

Ananászos sült rizs

Ananászos rizs (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Egy wokban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a felvert tojásokat, és vékony omlettet sütünk. Ha megsült, vágódeszkára tesszük és felcsíkozzuk az omlettet (vagy mindezt megspóroljuk és rántottát sütünk). A maradék olajban megpirítjuk a fokhagymát, hagymát, majd hozzáadjuk a főtt rizst, a borsót, a szezámolajat és a szóját. Nagy lángon átforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a végén az ananászdarabokat és az omlettet.

Citromos pestós tészta

Citromos pestós tészta (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Kifőzzük a tésztát. Egy másik lábasban előfőzzük a brokkolit is rózsáira szedve sós vízben, majd a bazsalikommal, a spenóttal és a fenyőmaggal együtt botmixerrel pürésítjük. Ehhez a püréhez hozzákeverjük a fokhagymát, a citrom héját és levét, az olívaolajat, a borsót, a parmezánt és a krémsajtot, ízlés szerint fűszerezzük. A tésztát leszűrjük, a főzővízből egy keveset félreteszünk. A pestóval összeforgatjuk a tésztát, egy kevés főzővízzel lazítunk rajta, és már tálalhatjuk is parmezánnal megszórva a gyors vegetáriánus vacsorát.

Via

Húsos ételeket is főzünk:

Exit mobile version