3 szénhidrátszegény vacsora, ami belefér a keto diétába is

Olga | 2021. December 28.
Ha nem akarjuk, hogy egyre nagyobb nadrágokat kelljen venni, akkor ajánlott kicsit csökkenteni a szénhidrát mennyiséget az étrendünkben.

A szénhidrát nem az ellenségünk, de nem mindegy, hogy a nap melyik részében és milyen fajta széndhidrátot eszünk. Nemcsak az alakunkért kell vigyázni a gyors felszívódású szénhidrátokkal, hanem az egészségünk érdekében is muszáj odafigyelni, hogy olyan ételek kerüljenek a tányérunkra, melyekkel támogatjuk a szervezetünk működését. Ebben is és a karcsúság elérésében, megőrzésében is segítségünkre lesz ez a három keto vacsora.

Citromos haloumi kapribogyóval

Haloumi friss zöldségekkel és kapribogyóval (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Két teáskanál olajat tegyünk egy nagy serpenyőbe, süssük aranybarnára a haloumi szeleteket és tegyük át egy tányérra. A maradék olajat felhevítjük a serpenyőben, beledobjuk a kapribogyót és kevergetés mellett pirítjuk 3-5 percig, hozzáadjuk a citromhéjat, további egy percig pirítjuk, majd összeforraljuk a citromlével. A haloumit és a salátát tányérra rendezzük, meglocsoljuk a forró citromos kapribogyós szósszal, borsozzuk és azonnal megesszük a vacsorát.

Kókuszos csirkecurry

A csirke curry-hez remekül illik a párolt brokkoli (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Az olaj felét felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, hozzáadjuk a felkockázott csirkét, időnként megkeverve aranybarnára pirítjuk 2-3 perc alatt, majd kiszedjük egy tányérra. A serpenyőbe beletesszük a maradék olajat, üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért, kurkumát, mustármagot, köményt és a koriandert és 2 percig pirítjuk a fűszerekkel együtt. Ezek után mehet rá a kókuszkrém és a csirke, 20 percig közepes lángon főzzük, amíg a csirke megpuhul. A különleges vacsorához tálaljunk párolt brokkolit a lime levével meglocsolva. 

Csirke és karfiol sütőben sütve

A csirke és a karfiol mindig nyerő páros (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és kivajazunk egy magasabb falú tepsit. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzátesszük a 10 gramm vajat, majd mehet bele karfiol rózsáira szedve és a szalonna kockázva, 8-10 percig pirítjuk időnként megkeverve. Amikor aranybarnára pirult, rádobjuk a kisebb darabokra tépett spenótot, megfonnyasztjuk 2 perc alatt. Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, a kakukkfüvet és az újhagyma felét, összekeverjük és áttesszük a tepsibe. A serpenyőt elmosogatjuk, egy kevés olajat forrósítunk benne, majd a sózott, borsozott, kockákra vágott csirkemellet aranybarnára pirítjuk. A húst helyezzük a karfiol keverék tetejére, szórjuk rá sajtot és 20-25 perc alatt süssük készre. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott újhagyma másik felével.

Via

Legyen leves is!

Exit mobile version