Ezzel a módszerrel egészségesebb lehet a sült bacon

S. Z. | 2022. Április 10.
A sült bacon nem a legegészségesebb étel, de egy nyárson sütős módszer segíthet.

A sült bacon sokak kedvence, és ha betartunk néhány alapvető szabályt, tökéletes lesz a végeredmény. Nemrégiben Jeff Baker séf – aki korábban II. Erzsébet királynőnek is főzött – árulta el az isteni sült bacon titkát.

Most egy olyan módszert mutattak be, amellyel egészségesebb lehet a sült bacon. A Right Guys Review egyik videójában egy fa nyársra vagy hurkapálcikára lógatják fel a baconszeleteket, sütőbe rakják őket, alájuk pedig egy tepsi kerül. Ha megsültek, csak lehúzzuk a szeleteket a nyársról, és már ehetjük is.

A videó készítője szerint a technika azért jó, mert így a baconből kisült zsír lecsöpög a tepsibe. A kommentelők között viszont többen kételkedtek a módszerben, és azt állították, hogy a lecsöpögő folyadék nem zsír, hanem víz.

Holly Snowdon dietetikusnak is vannak kétségei az újítást illetően, szerinte a fehér, zsíros rész mindenképpen ott marad a baconön, ezen pedig nem sokat változtat, hogyan sütjük meg.

(Metro)

(Kiemelt kép: Unsplash/Wright Brand Bacon)

Exit mobile version