Így főzzünk unalmas menzás paradicsomleves helyett izgalmas krémlevest – recepttel

nlc | 2022. Május 30.
Hogyan lesz az ezerszer kóstolt retró levesből friss, ízekkel teli fogás? Mutatjuk!

A menzáknak, kifőzdéknek épp úgy kedvence a paradicsomleves, mint a háziasszonyoknak, de a legjobb éttermekben is kóstolható. Nem hiába ilyen népszerű, hiszen jó íze mellett igen egyszerű elkészíteni is.

Ezt az egyszerűnek tűnő levest is tucatnyi módon lehet megfőzni, sokan a savanykás ízvilágra szavaznak, más családokban egészen sűrűn, és jól megcukrozva kerül az asztalra, sok-sok tésztával.

Mi most egy mediterrán behatású receptet hoztunk el, ami azonban semmilyen elérhetetlen vagy különösebben drága hozzávalót nem tartalmaz. Az előkészület mindössze 10 percet vesz igénybe, és utána már csak röviden össze kell főzni a hozzávalókat. Feltét nélkül is kellemes, nyárias fogás, de főzhetünk bele tésztát is, vagy levesbetétként tehetünk bele pirított kenyeret, krutont is.

Figyelem!

Ne használjunk paradicsompürét. Boltban egészben kapható paradicsomkonzervet vásároljunk.

A receptben ajánlott egy evőkanál cukor még nem fogja túlzottan megédesíteni a levest, de ne hagyjuk ki belőle, mert természetes ízfokozóként működik a paradicsomlevesben.

Paradicsomleves sallangmentesen / Fotó: Nathan Dumlao, Unsplash.com

Készítési idő: 10 perc előkészült, összesen 30 perc

Hozzávalók:

5 darab 400 ml-es paradicsomkonzerv (egész paradicsom a levében)
150 ml tejszín
1 ujjnyi darab zellergumó
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd közepes méretű fokhagyma
1 (+1) evőkanál extraszűz olívaolaj
1 (+1) evőkanál vaj
1 evőkanál cukor
1 kiskanál édes pirospaprika
Ízlés szerint 1 kiskanál szárított bazsalikom/oregánó
Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Ízlés szerinti mennyiségű víz attól függően, milyen sűrűségű levest szeretnénk kapni

Krutonhoz opcionálisan:
4 szelet fehér vagy félbarna kenyér felkockázva

Friss bacsalikomlevéllel is frissíthetjük a paradicsomleves ízét / Fotó: Sunorwind, Unsplash.com

A leves elkészítése:
Kruton elkészítése:
Exit mobile version