Itt a legszaftosabb rakott spárga recept nyárra!

G.P. | 2022. Június 05.
Gyors ebédet, lightos vacsorát készítenél, de nincs ötleted? A rakott spárga tökéletes napközben és este is, ráadásul nem is kell sok energiát tenned bele, hogy egy igazán ízletes ételt tálalj.

Tény, a spárga nem tartozik a legolcsóbb zöldségek közé, de egyszer-egyszer megéri az asztara tenni, mert nagyon finom. De hogy hozhatod ki a maximumot ebből a zöldségből pillanatok alatt? Elmondjuk egy verhetetlen rakott spárga recept formájában!

Szaftos, rakott spárga

Ez a végtelenül egyszerű spárgás recept azért jó, mert nagyon könnyű elkészíteni, és még másnap is ugyanolyan finom, mint amikor elkészül. Vacsorára és ebédre is tökéletes.

Egyszerű, mégis nagyon finom
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tisztítsd meg a spárgát, majd sós vízben főzd félpuhára. Arra vigyázz, hogy ne főjön szét, ezért folyamatosan ellenőrizd.

Amíg a spárga fő, vágd fel a hagymát, és kevés olajban dinszteld meg. Kockázd fel a csirkemellet, add a hagymához, fűszerezd, és körülbelül negyed óráig párold. A rizst mosd meg, és főzd félkészre – ne legyen pépes, mert a sütőben még tovább fog párolódni.

Ha mindennel kész vagy, akkor fogj egy hőálló tálat, vajazd ki, és kezdj el rétegezni! Alulra egy sor spárga kerüljön, rá a rizs, tejföl, majd a csirkehús és végül a sajt. Folytasd ezt addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a végét tejföllel és sajttal fejezd be.

Előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt készre sül.

Exit mobile version