Habos eperdesszert sütés nélkül: epres-túrós pohárkrém

nlc | 2022. Június 22.
Könnyed, hűsítő, villámgyors epres desszert, és ne lepődjünk meg: pillanatok alatt a pohár fenekére fogunk nézni.

Ha nincs kedvünk ebben a hőségben bekapcsolni a sütőt, és még egy kis eprünk is van a lassan lecsengő szezonból, ezzel a pohárkrémmel nem tévedhetünk. Kezdőknek is kifejezetten ajánlott, mert nem igényel sütés-főzési tapasztalatot, a gyors siker pedig meghozhatja a kedvet a következő lépcsőfok megtételéhez is.

A recept előtt néhány pontban összeszedtük, hogy mire kell odafigyelni a készítésekor. Kezdjük!

Epres-túrós pohárkrém / Fotó: badmanproduction, GettyImages

Hozzávalók (4 főre):

A krémhez:

Az alsó réteghez:

Epres-túrós pohárkrém / Fotó: Mizina, Getty Images

Elkészítése:

  1. A vajat megolvasztjuk, és az aprítógépben előtte megdolgozott keksszel elegyítjük.
  2. A krémhez kikeverjük a túrót a porcukorral, citromlével, reszelt citromhéjjal és a vaníliával.
  3. A habtejszínt hűtőben lehűtjük, majd egy kis porcukorral habverővel vagy robotgéppel felverjük.
  4. A habfixálóport ezután óvatosan hozzáadagoljuk a tejszínhez, és tovább verjük.
  5. A túrókrémet egy spatulával összedolgozzuk a habtejszínnel, majd poharakba töltjük őket a következő sorrendben: zabkekszes réteg, túrókrém, friss eper.
  6. Egy kis zabkekszmorzsával vagy mentalevéllel díszíthetjük a tetejét.
Exit mobile version