Duplán finom hagymakarikák panírozás nélkül – főzőtudományt sem igényel

nlc | 2022. Június 28.
Egyenként kisütött, panírozott hagymakarikák helyett egy lisztmentes, minimális munkát igénylő recept. Jobb, mint a chips!

A frissen sütött hagymakarikák ropogós bundában… végtelen mennyiségű el tud fogyni belőle. Az elkészítésük azonban macerás. Egyenként bepanírozni a karikákat, a megfelelő ideig sütni őket, hogy szépen megemelkedjen a panír, de ne süljön túl. Az örök kihívás pedig, hogy ne csöpögjön belőle az olaj, ne nehezítse el a gyomrot.

Ez a formabontó recept könnyen a kedvenceink közé kerülhet, ugyanis van benne egy kis trükk: a bundázott hagymakarikák sajtos alternatívája liszt felhasználása és a panírozás időigényes lépései nélkül készül. Beletett munkára gyakorlatilag alig van szükség, és akinek ez szempont: liszt-, tojás- és cukormentes recept, ketogén diétába is beilleszthető.

Bunda helyett a rásütött sajtnak köszönhetően igazi ízbomba így a hagymakarika.

A tepsis sütésnek köszönhetően nem kell állni a serpenyő mellett sem, egy adag egyszerre kisül a sütőben anélkül, hogy felügyelnénk és fordítgatni kellene a karikákat.

A videó alatt szerepel a recept is:

 

Szükségünk lesz egy minikuglófsütő tepsire. Ha nincs ilyenünk, egyszerű muffinformákban is süthetük.

Hozzávalók 6 sajtos hagymakarikához:

Egy sajt nem sajt: reszelhető mozzarella és a Gouda sajt mixe / Fotó: Mike Kemp, Getty Images

Elkészítése:
Exit mobile version