A felnőttek jégkásája: becsapós dinnyés granita – recepttel

nlc | 2022. Július 11.
Strandoláshoz, hűsöléshez, kerti partikhoz hoztunk egy slágergyanús receptet: dinnyés granita feltuningolva. A tűző napon azért vigyázzunk vele!

Az olasz tengerparti nyaralások tiszteletére otthon is születhet görögdinnyés granita, ami az olaszországi strandok egyik népszerű hűsítője. A granitáról érdemes tudni, hogy nem olyan szilárd halmazállapotú, mint egy szorbé fagylalt, de nem is folyékony: egy fagyos jégkása.

Számtalan gyümölcsből, sőt még kígyóuborkából is készülhet granita, de a görögdinnye az egyik legnagyobb találat. Egyedül az jelenti a kihívást, hogy a bekeverés-fagyasztás előtt kimagozzuk a gyümölcsöt.

Előnye, hogy fagylaltkészítő gépet nem igényel, ellenben fontos, hogy ráhagyjunk legalább 3 órát a hűtésére, és nem hagyhatjuk magára! Félóránként át kell kevergetnünk a kristályosodó gyümölcskásánkat.

Egyedül a gyümölcs kimagozása időigényesebb a készítésében / Fotó: Rimma_Bondarenko Getty Images

A legnépszerűbb alkoholos granita receptek vodkát vagy fehér rumot tartalmaznak. Ez a könnyedebb verziója, ami rozéborral készül.

Lényeges, hogy a jégkásába se tegyünk kevésbé minőségi bort, mint amit magában is fogyasztanánk.

A rosé gyümölcsös aromái és színe is hozzáad a görögdinnyés granita adta élményhez. + Hideg görögdinnyeszeletekkel is fogyaszthatjuk!

Hozzávalók 6 adaghoz:

Kanalazhatjuk és lassanként kortyolhatjuk is az olvadó granitát / Fotó: saschanti, Getty Images

Elkészítése:

Töltsük a granitát poharakba vagy kis tálkákba. Cheers!

Exit mobile version