Gasztro

Gyümölcsös jégkása – megoldás a nem túl édes dinnyére

Amióta nem lehet dinnyét lékelni, előfordul, hogy mellényúlunk, főleg így nyár elején. Hiába tudjuk, hogy még csak pár hete süt úgy igazán a nap, és tuti nincs még mézédes, hazai görögdinnye, azért csak bepróbálkozunk. De semmi baj, nem kell kidobni az ehetetlennek tűnő dinnyét, készítsünk belőle jégkását!

A jégkása, és most nem az ipari színes löttyökre gondolunk, egy igazi olasz hűsítő finomság: a granita. A nyári kánikulában pedig egyenesen áldásként élünk meg egy-egy tál jeges gyümölcsöt. Mi sem egyszerűbb, mint otthon is elkészíteni egy nagy adagot belőle, az egész család nagy örömére. Alapvetően bármilyen gyümölcsből elkészíthető, de ha már belenyúltunk egy nem túl édes görögdinnyébe, amire csak fanyalognak a gyerekek, akkor adjunk neki még egy esélyt jégkásaként!

Görögdinnyés jégkása

Hozzávalók:

  • 800 g görögdinnyehús
  • 180 g cukor
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

  1. A görögdinnye húsát vágjuk ki és kockázzuk fel, közben szedjük ki a magokat is.
  2. Turmixoljuk le, hogy ne legyen darabos.
  3. Cukorral és citrommal ízesítsük, majd tegyük egy zárható műanyag dobozba, és mehet a fagyasztóba, amíg meg nem fagy. Közeben 2-3 alkalommal keverjük át, hogy kristályos maradjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top