Csalók élnek vissza a népszerű hentes nevével – Vigyázat a húsvéti sonkás nyereményjátékkal!

nlc | 2023. Március 23.
Mindig legyen gyanús, ha adatokat próbálnak kiszedni belőlünk egy ölünkbe hullott nyereményjátékkal!

Az egri Vándor hús márkanévvel élnek vissza napok óta internetes csalók a Facebookon. Történt ugyanis, hogy az egri húsboltos valóban nyereményjátékot hirdetett, de nem olyan módon, ahogyan az online elkövetők, akik bankkártyaadatokat csalnak ki a gyanútlan emberekből.

A kamu profilon először is csupa nagy betűvel írva gratulálnak a nyereményünkhöz, majd szó szerint utasításba adják a következő teendőket a nyeremény felvételéhez.

Az igencsak kuszán megfogalmazott felhívásban először lájkolást és megosztást kérnek, majd pedig egy külső hivatkozásra vivő linkre kattintva regisztrálnunk kell. „Küldje el a regisztrációt igazoló dokumentumot. És az ajándékokat a sikeres regisztráció után küldik (valódi és hivatalos) Isten áldja” – szól a felhívás.

Az igazi Vándor hús az alábbi Facebook-posztot tette közzé, amelyben tisztázza a nevüket és hitelüket romboló, kellemetlen helyzetet, és arra kéri a követőit, hogy jelentsék a kamu Vándor hús Facebook-oldalt.

A 2010-ben alapított Vándor hús Nagy Attila családi vállalkozása. A hentesdinasztiából származó szakember büszke kézműves hústermékeikre és arra a tradicionális ízvilágra, amelyet részben az 1881-ből származó családi receptekre építenek. A Nagy család Heves vármegye ismert és közkedvelt húsboltosai, akik valóban nagy erőkkel és egy igazi nyereményjátékkal készülnek húsvétra.

Mire ügyeljünk, ha egy nyereményjátékhoz csatlakozunk?

Exit mobile version