Süss húsvéti kalácsot Szabadfi Szabival – Az alapreceptet aztán egész évben használhatod!

nlc | 2023. Március 30.
Puha, foszlós fonott kalács nélkül nem húsvét a húsvét. Ha szánsz rá egy kis időt, idén készítsd el az illatos, mázas húsvéti kalácsot te magad. Szabi, a pék lesz a segítségedre!

Szabi, a pék az utóbbi évek során több embert tanított meg kovászos kenyeret sütni, mint bárki más az országban. Szabadfi Szabolcsnak azonban a szíve csücske az édes kelt tészta is, ezért nyitott pékségei mellett fánkozót is, és friss kalácsra is egész évben számíthatunk nála.

A kalácssütés igényel némi konyhai jártasságot és kézügyességet, de ha egyszer elsajátítottuk a készítését, óriási öröm a saját kalácsunkat kihúzni a sütőből.

Húsvét alkalmából Szabi, a pék klasszikus, édes fonott kalácsát mutatjuk be. Ha érzünk hozzá kedvet, kiegészíthetjük szinte bármilyen aszalt gyümölccsel, csokidarabokkal vagy kakaóval is. Íme, a háromfonatú kalács alapreceptje jégcukorszórással!

Szabadfi Szabolcs / Fotó: Ide Süss

Szabi, a pék húsvéti kalács receptje

Hozzávalók:

Mi az a dekorcukor?

Más néven jégcukor, a finomított fehér cukor egyik fajtája. Kemény, nagy szemcséjű és hőálló, ezért kedvelik a pékek és cukrászok a sütemények, pékáruk szórására alkalmazni.

Fonott kalács Szabadfi Szabolcstól / Fotó: Szabi, a pék

Elkészítése:

Az ország kedvenc pékje további tippeket is megoszt az alábbi videóban a tökéletes húsvéti kalács elkészítéséhez:
 

Szabi, a pék újra a tévéképernyőn

Esténként, minden hétköznap 21 órától újra látható a népszerű cukrászverseny a VIASAT3 csatornán. Az Ide süss! – Húsvéti kihívás című műsorban Szabadfi Szabi mellett pedig Szalai Dóri, a Chez Dodo macaronmanufaktúra alapítója és főcukrásza látható a zsűriben. A Húsvéti kihívásban hazai hírességek mérik össze cukrásztudásukat.

 

Exit mobile version