Üres kenyeret kapott reggelire a nyíregyházi kórházban egy beteg

nlc | 2023. Március 31.
Ettől biztosan nem fog gyorsabban felépülni.

A kórházak leterheltek, az orvos- és nővérhiány még talán sosem szült ennyire rossz helyzetet az egészségügyi ellátásban, de mindez akkor sem indokolhatja azt, amivel a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban reggeli címszó alatt kiszúrták az egyik beteg szemét. Mindössze egy szelet üres kenyeret tettek (és talán egy mézet?) le neki az éjjeliszekrényére tányér és szalvéta nélkül. Ez az úgynevezett diétás reggeli, hasnyálmirigybetegeknek. 

A fotót a férfi felesége osztotta meg a Kórházi koszt Facebook-csoportban:  

A férjem hasnyálmirigy-felépítő diétán van. Ezt és így kapta ma reggelire. Sem tányért, még egy szalvétát sem kapott alá, csak így az éjjeliszekrényre

– írta bejegyzésében.

 Amellett, hogy a felépülését nyilván nem ez a diétás megoldás fogja szolgálni, az, hogy még egy szalvétát sem tettek a kenyér alá – vagy egy papírtörlőt, ha már ott volt az is a szekrény polcán, ahogy egy kommentelő megjegyezte –, sokaknál kiverte a biztosítékot. Egyikük például elmondta, hogy pontosan tudja, milyen itt a koszt, és hogy még így is örülhet a beteg, hogy egyáltalán jutott valami, mert vele már megesett, hogy nem kapott enni, ezért ő legközelebb visz magának külön.

Exit mobile version