Húsvét cukkorsokk nélkül: 3 szupergyors glutén-, cukor-, laktózmentes finomság

nlc | 2023. Április 09.
Csokitojás helyett 3 isteni finom golyó. Cukor, glutén, tojás, tej hozzáadása nélkül.

Tudjuk, hogy nincs finomabb a tejjel, tejszínnel, tojással, liszttel, cukorral készült édességeknél. Ez a műfaj így lett kitalálva. Mégis, manapság tömegeket érintenek a különböző étkezési problémák, ételintoleranciák és ételallergiák. Sokan pedig diagnózis nélkül is úgy tapasztalják, hogy könnyedebben és energikusabbnak érzik magukat bizonyos ételcsoportok fogyasztása nélkül.

Íme, három „mindenmentes” recept, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnunk.

Az ízletes aszalt gyümölcs a titka / Fotó: Vesnaandjic, Getty Images

Mi a természetes hozzávalókat használatát ajánljuk, és nem a mesterséges úton előállított, például laktózmentesített alapanyagokét. A művi cukorpótlók, az akár több tucat hozzávalóból összeállított, méregdrága gluténmentes lisztkeverékek és egyéb pótló termékek elfogyasztásával nem biztos, hogy jót teszünk az egészségünknek. Sőt.

Felejtsük el a „mentes” liszteket és laktózmentes termékeket, szavazzunk a természetes, módosításmentes alapanyagokra!

A készítési mód olyan egyszerű, hogy a három recepthez csupán egy leírást adunk. Más alapanyagok hozzáadása is ér, egyedül arra figyeljünk, hogy az édességek szárazanyag-tartalma, aszaltgyümölcs- és fűszerarányai stimmeljenek.

Mitől „mindenmentes” az alábbi három édesség?

Keksz és tej nélkül / Fotó: asab974, Getty Images

Kókuszgolyók „mentesen”

Narancsos golyók

Barackos ropogós golyók

Ha túl száraz a massza, minimális vizet vagy zsíros kókusztejet adjunk hozzá. Utóbbival még finomabb lesz.

Elkészítése:

Ha szeretnénk színes golyókat kapni, összetört pisztáciában meghempergetve zöld, kókuszreszelékben megforgatva fehéres golyókat kapunk. A rózsaszín golyók titka a fagyasztva szárított, azaz a liofilizált málnában való hempergetés.

Exit mobile version