Tojásos és még tojásosabb lecsók: 3 lecsóstílus, 3 recept

Haranghy Orsi | 2023. Július 01.
Nálatok megvolt már az első igazi nyári lecsó?

Télen a befőttes üvegben eltett lecsó emlékeztet a nyár ízeire, de ennek nem az igazi az állaga. Tavasszal a türelmetlenebbek már elkezdenek lecsót főzögetni import zöldségekből, ilyentájt pedig végre megjelennek az ízes magyar termények is: a paradicsom szezonja júniusban, a paprikáé júliustól datálható.

Az alábbi szuperszaftos tojásos lecsókhoz kötelező a friss kenyér, bagett vagy pita. Tunkolni kötelező!

A verhetetlen magyar tojásos lecsó

Az alábbi receptet tökéletesen szabhatjuk a saját ízlésünkre: kevesebb vagy több szalonnával és kolbásszal, de akár teljesen el is hagyhatjuk őket. A vega tojásos verzió is nagyon finom!

A petrezselyem csak dísz! / Fotó: BURCU ATALAY TANKUT, Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítése:

Még tojásosabb: menemen, a török lecsó

A török menemen igen hasonló a magyar tojásos lecsóhoz. A különbséget a római kömény és oregánó íze jelenti, illetve ők apróbbra vágják zöldségeket.

A menemen egészen apróra vágott zöldségekből készül / Fotó: Daniel Lozano Gonzalez, Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítése:

Shakshuka, az izraeli lecsó

Az izraeli lecsó évek óta a brunch-ok egyik sztárja, de nincs olyan napszak, amikor ne lenne jó ötlet. Jóval paradicsomosabb és fűszeresebb is, mint a többiek, és egy kis fetával is meg szokták bolondítani.

Jó paradicsomosan: shakshuka / Fotó: NataBene, Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítése:

Exit mobile version