Fullos fagyi „mentesen”: csináld meg az alapot, aztán variáld a végtelenségig!

Haranghy Orsi | 2023. Július 02.
A „mentes" vegán fagyi, amiről eszedbe nem jut, hogy hiányolsz belőle valamit. Ez a n'ice cream.

Angolul n’ice cream néven hódít angolul ez a házi fagyi, amit ennek nyomán nevezhetünk kedveskrémnek is, akárcsak a budai fagylaltozót. Amikor először kipróbáltam ezt a (csúnya szóval élve) mindenmentes fagyit, valóságos mámor volt, hogy tejszín vagy tej nélkül is krémes, sőt tulajdonképpen csak gyümölcsöt eszem illatos fűszerekkel.

Ha nem ragaszkodsz a szirupos édességekhez, élvezni fogod a banán természetesen édes ízét. Ez a gyümölcs ráadásul igen jól szerepel lefagyasztva, majd leturmixolva, ugyanis igazán krémes állagot tudsz belőle varázsolni.

N’ice cream: az alapfagyi / Fotó: gorchittza2012, Getty Images

Nem lesz banánízű?

Ez a leggyakrabban felmerülő aggály a n’ice creammel szemben. Ez a „fagyi” azonban nem olyan, mint egy főzött banánfagylalt!

Érdekessége, hogy

Mind az alaprecept, mind az ízesített verziók szinte elronthatatlanok. Hacsak nem borul bele a só vagy valamilyen fűszer, mindig feljavítható. Minél több gyümölcs vagy más plusz hozzávaló kerül bele, annál dominánsabb lesz ez az íz. Ha például túl sok meggyet tettünk bele, emiatt túl fanyarkás lett, banán hozzáadásával visszabillenthetjük az ízegyensúlyt.

Túl sok n’ice cream pedig nem készülhet, hiszen csak be kell dobnunk a mélyhűtőbe, megvár!

Egy jó turmixgép kell hozzá: folyamatban a n’ice cream / Fotó: simonkr, Getty Images

Miért jolly joker nyáron a n’ice cream?

N’ice cream reggelire: açai bogyóval ízesítve és színezve, müzlivel, friss gyümölcsökkel / Fotó: WS Studio, Getty Images

Hozzávalók az alapfagyihoz:

Hozzávalók a különböző ízesítésekhez:

+ Áfonyás n’ice creamhez 125 g áfonya (bolti kis műanyagdobozos)

+ Pisztáciás n’ice cream: + negyed teáskanál vaníliakivonat + 2 evőkanál 100% pisztáciavaj – ez nem a cukrozott, tejes pisztáciakrém!

+ Piros gyümölcsös n’ice cream: 200 g (magozott) piros gyümölcs, ez lehet eper, cseresznye, meggy

Frissen fogyasztva ilyen állagú – a piros gyümölcsösnek jól áll a kardamom is / Fotó: Goroda, Getty Images

Elkészítése:

Élvezd az egészséges nassolnivalót!

Exit mobile version