Gyári adalékok nélkül: házi ketchup egyszerűen – 3 recept, 3 ízvilág

Haranghy Orsi | 2023. Augusztus 13.
Kis türelmet igényel, de egyáltalán nem nehéz a házi ketchup befőzése. Egy igazi különlegesség születhet így, ugyanis más az íze, mint a bolti verzióknak. Így sokkal paradicsomosabb lesz!

A ketchup nem a legnépszerűbb választás befőzésre, hiszen a nagyobb élelmiszerboltokban jobbnál jobb ketchupokat vásárolhatunk. Össze sem hasonlítható a befektetett munka a befőzés és egy flakon kupakjának felpöccintése mellett, de higgyetek nekünk: a saját ketchup öröm és dicsőség. Ráadásul úgy fűszerezzük, ahogy csak szeretnénk!

Tudni érdemes azonban, hogy a házi ketchup íze más lesz, mint az ismert márkák termékeié. Igazi konyhai kaland tehát.

Fotó: Westend61, Getty Images

Miben más a paradicsomszósz és a ketchup?

A válasz egyszerű: míg a natúr vagy olaszos ízésítésű paradicsomszószban a paradicsom íze dominál, addig a ketchup karakterét az ecetes-cukros ízkombináció adja, amit további fűszerezéssel gazdagíthatunk.

Ha a mi receptünket követitek, elősütitek a paradicsomot, és nem csak főzitek. Így remekül koncentrálódnak az ízek a ketchuphoz, a paradicsomban és a hagymákban a cukor karamellizálódik, intenzívebb lesz az aromája.

Folyamatban / Fotó: Oksana Osypenko, Getty Images

Hogyan sikerülhet még jobban a saját ketchupod?

Felejtsd el a zöld műanyagdobozos, szúrós ízű háztartási ecetet. Tegyél bele finomabb zamatú fehérborecetet!

Érett, zamatos paradicsomok / Fotó: Lawrence Glass, Getty Images

Házi ketchup alaprecept

Hozzávalók:

Csípős házi ketchup – plusz hozzávalók:

Egzotikus házi ketchup – plusz hozzávalók

Elkészítése:

Exit mobile version