A felhőszerűen puha túrógombóc 10 trükkje – Nincs többé kemény, íztelen túrógombóc

Haranghy Orsi | 2023. Szeptember 21.
Ugye te sem vetemedsz mirelit túrógombóc főzésére? Házilag készíteni sem egy agysebészet, és óriási a különbség a magunk gyúrta gombócok és a fagyasztott, bolti között.

„Még gombócból is sok” – de túrógombócból?! Túrógombócból soha nem lehet elég sok. A tejfölös-porcukros ízesítés a klasszikus, de töltött, gyümölcsös, sőt sós változatai is léteznek, kaporral fűszerezve például. Túrógombóc lehet akár levesbetét is, de sós köretként is tálalhatjuk.  A gombóc mérete sincsen kőbe vésve: sokan szeretik az apró gombócokat, más szakácsok-szakácsnők büszkeségei a kisebb tányérnyi, hatalmas, puha gombócok.

Mi is több receptet megosztottunk már veletek, mutattunk villámgyors készítési módot, valamint lisztmenteset is, csak búzadarával. Készültünk nektek cukormentes, zabpelyhes gombóc recepttel, nyáron pedig epressel, karácsonykor mákos, erdei gyümölcsös túrógombóccal. A teljes őrület viszont a nutellás túrógombóc, íme.

Túrógombóc / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó

Ha te is is az eszményien puha, lágy szerkezetű gombóc híve vagy, neked is mindig csalódást okozhatnak a keményre főzött, túlzottan lisztes gombócok, amikben túró csak mutatóban van, vagy az is száraz, morzsalékos. Az évek alatt sok gombócot lefőztünk, sokféle recept alapján, és végül az alábbi tippek váltak be.

10 trükk, amit érdemes megtanulni a profiktól

Frissen, lágyan / Fotó: Kiki, Nosalty Ételfotó

Könnyű és puha túrógombóc / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó

Hozzávalók:

Elkészítése:

Exit mobile version