A fokhagymatrükk, amiért egész évben hálás leszel!

Pásztor Rozi | 2023. Szeptember 25.
Törtél már fokhagymakockát? Itt az idő! Végezzük el a munka dandárját egy alkalommal, és utána csak élvezzük ki a házi megoldást.

Az ilyen konyhai trükköket szeretjük. Egyszer kell feltűrni hozzá az ingujjat, azután hónapokig élvezhetjük az eredményét. Egyszerű, és rendkívül praktikus, hiszen a fokhagyma pont azt a zöldségféle, ami szagot hagy a kezünkön is.

A retró konyhákban fokhagymapasztával oldották meg ezt a kérdést, és sokan használják ma is. A tubusos fokhagymakrém azonban csak árnyéka az igazinak, ízében nem hozza az igazi aromát. Fokhagyma nélkül márpedig nem élet az élet, legalábbis a sós-fűszeres ételek legtöbbjének nagyon jót tesz a fokhagymás alap.

Mit tehetünk azonban, ha nem szeretnénk minden alkalommal fokhagymagerezdeket pucolni, majd fokhagymanyomón áttörni, passzírozni vagy szeletelni a szagos hagymákat?

Végezzük el a munka dandárját egy alkalommal, és utána csak élvezzük ki a házi megoldást, amit a LADBible konyhai tagozatáról, a FOODBible-ről lestünk el.

Miért ajánljuk ezt a konyhai trükköt?

Íme, a lépések sorban:

Ne feledd, hogy a fagyasztás az egyik legtermészetesebb tartósítási módszer, amellyel – az aszaláshoz hasonlóan – a legkevesebb értékes enzimet, vitamint és ásványi anyagot veszíti a lefagyasztott élelmiszer. 

Szeretjük ezt a módszert!

Exit mobile version