Egyszerű, finom és gyors: a tökéletes leveles tészta házilag

Németh Orsi | 2023. Szeptember 29.
A leveles tészta igazi jolly joker a konyhában, hiszen ezernyi dolgot készíthetünk belőle. Hoztunk egy gyors és egyszerű receptet.

Ha épp időhiánnyal vagy valami eredeti ebéd/vacsora ötlettel küzdünk, akkor rukkoljunk elő a leveles tésztával. Pár összetevőből pillanatok alatt összeállíthatjuk a tésztaalapot, amiből aztán nemcsak rétest, de sós és édes finomságokat is készíthetünk.

Hogy melyik a jó leveles tészta? Amelyikkel könnyű bánni, nem nyúlós, és nem kell túl sok lisztet használni az előkészítéséhez, a kész tészta pedig levegős, szép leveles, ropogós, nem lisztízű, és a formáját is tartja.

Fotó: depisotphotos.com

Leveles tészta házilag

Ha még sosem készítettünk házilag leveles tésztát, épp itt az ideje. Nem kell hozzá sok alapanyag, pillanatok alatt kész, és egészen biztos, hogy sokkal finomabb is, mint a bolti.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hideg margarint a lisztbe kockázzuk. Hozzáadjuk a sót, és ezután a margarint belemorzsoljuk.
  2. Mikor már kezd összeállni, készítsünk a massza közepébe egy mélyedést, adjuk hozzá az ecetet és a vizet.
  3. Gyúrjuk addig, amíg egy kemény, egynemű tésztát nem kapunk.
  4. Alufóliába csomagolva tegyük hűtőbe 20 percet, majd használhatjuk is. Pár napig a hűtőben eláll, de ha nem szeretnénk az összes tésztánk felhasználni, akkor le is fagyaszthatjuk. Légmentesen csomagoljuk be, és úgy tegyük a mélyhűtőbe.
Exit mobile version