nlc.hu
Gasztro

Pofonegyszerű ünnepi gyorsrecept: nutellás karácsonyfa

2 hozzávalós szuperrecept: nutellás karácsonyfa

Jöhet egy kis könnyítés karácsonyra?

Az egyik legjobb konyhai tanács, amit kaptunk valaha: legyen mindig otthon leveles tészta! Mentő megoldás lehet, ha jól kifogyott a hűtő, ha délutáni menthetetlen nassolásvágy tör ránk, netán vendégek jönnek, és szeretnénk gyorsan improvizálni valamit.

A leveles tészták nagy előnye, hogy sós és édes töltelékkel egyaránt jól működnek. Gondoljunk csak a frissen sült kakaós csigákra, vaníliás párnákra, meggyes táskákra, lekváros papucsokra, vagy a spenótos batyukra, baconös tekercsekre, a virslis fonatra, pizzás csigákra vagy a sajtos rudakra – ezek mind-mind elkészíthetők leveles tésztából, amit nem mi gyúrunk be, hanem előre kényelmesen bevásárolhatunk belőle.

Csokikarácsonyfa

Csokikarácsonyfa leveles tésztából / Fotó: Natkinzu, Getty Images

Picit becsapós, de időspóroló recept: nutellás karácsonyfa

A következő recept, bár kétségtelenül hasznos, sőt mentőöv lehet karácsonyra, valójában persze nem két hozzávalóból áll. A bolti leveles tészta lisztből, zsiradékból, cukorból (adott esetben élesztőből) készül, és a Nutella is több hozzávalóból áll, mogyoró, pálmaolaj, cukor, kakaópor, tejpor, vaníliaaroma alkotja.

A két hozzávaló tehát valójában energiaspóroló, kényelmi megoldást jelent, hiszen valójában tucatnyi összetevőből állnak. Jól jöhet azonban, ha gyorsan szeretnénk szépet, finomat alkotni, és még a lakás is illatozni fog tőle. A két alaphozzávalón kívül hurkapálcára is szükségünk lesz. Ha ez nincsen otthon, akkor két oldalról meg fogjuk tudni tűzni a karácsonyfákat.

Mi a teendőnk?

  • Hajtogassuk ki a leveles tésztát. Ha fagyasztott tésztánk volt, néhány órára szükség van a kiolvasztásához. Ezt a folyamatot gyorsíthatjuk, ha fűtőtestre vagy minimális hőfokra állított sütőben előhőkezeljük.
  • Osszuk két részre, két nagy négyzetre a tésztát.
  • Kenjük meg Nutellával!
  • Vágjuk kb. 2 centis csíkokra!
  • Az alábbi videón látható mozdulattal formázzunk karácsonyfát a csíkokból, és rögzítsük hurkapálcára!
  • 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  • A végén meghinthetjük porcukorral, de anélkül is finom.

Videón is megmutatjuk a mozdulatokat:

@kellie_atkinson

Nutella Christmas Trees 😋🎄 #holdiaybaking #christmas #christmastree #puffpastry #puffpastryrecipe #puffpastrytreats #easybaking #easyrecipe #christmastreats

♬ Christmas Is Coming – DM Production

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top