A krémleves hihetetlenül hálás műfaj. Ha nincs időnk, csak gyorsan összerottyantjuk a hozzávalókat, botmixerrel leturmixoljuk, krémesre elegyítjük, és kész is van a lélekmelengető fogás.
Egy földes színű gombakrémleves, egy halovány zellerkrémleves vagy sápadt fokhagymakrémleves azonban nem a legmutatósabb fogások. Lehet és érdemes-e egyáltalán tupírozni az egyszerű, zöldségalapú leveseket?
A válasz egyértelműen igen, sőt nagyon is! Akár a hétvégi vagy ünnepi asztalon is jól szerepelhet egy egyszerű zöldségkrémleves, ha viszünk bele egy kis extrát. Nem szükséges hozzá méregdrága plusz alapanyag vagy limoges-i porcelán, néhány okos trükkel elegáns fogást varázsolhatunk egy hétköznapi levesből.
Nézd meg tippjeinket a galériában!
Színezz! Már egy kevés cékla is gyönyöűen megszínezi a krémleveseket, és nem lesz tolakodóan cékla ízű tőle. Bátran keverj bele! / Fotó: Alexander Spatari, Getty Images
Meríts ihletet a séfektől: ha így tálalod, friss zöldekkel, magokkal megszórva, egy ívben elrendezve a levesbetétet, ünnepibb lesz az összkép. / Fotó: Carlo A, GettyImages
Egy igazi őszi ötlet: sütőtökbe vájt sütőtök-krémleves / Fotó: anyaivanova, Getty Images
A legunalmasabb brokkolikrémlevest is istenivé teszik egy nagy adag reszelt cheddar sajt! Ez a legtöbb krémlevesre igaz. / Fotó: LauriPatterson, Getty Images
Különösen, ha még a ropogós „tányért" is elfalatozhatjuk közben. / Fotó: Fotó: bhofack2, Getty Images
Egy örökbecsű jótanács: BÁRMILYEN krémlevest feldob a sült bacon. / Fotó: Malkovstock ,Getty Images
Használd levesbetétként a zöldséget, amiből főzted a levest! Spárgakrémleves grillezett spárgával és sült baconnel / Fotó: GMVozd, Getty Images
Bátran ötvözz hozzávalókat! A sütőtökkrémleves naranccsal, a cukkinikrémleves citrommal izgalmas. / Fotó: LauriPatterson, Getty Images
Díszítsd színes, ízes olajcsíkokkal a levest! Zöldségkrémleves petrezselyemolajjal / Fotó: Tomekbudujedomek, Getty Images
Minden krémleveshez illenek az olajos magvak: a brokkolihoz mandula, a birsalmához dió, a sütőtökhöz napraforgómag / Fotó: BURCU ATALAY TANKUT, Getty Images
Gombakrémleves tejszín helyett kókusztejszínnel: ha egy hétköznapi leves egy hozzávalóját egzotikusra cseréled, máris izgalmasabb lesz. / Fotó: Westend61, Getty Images
Dobd fel egy rendhagyó levesbetéttel a levesedet: pirított csicseriborsóval például. / Fotó: photosimysia, Getty Images
Haladóknak: készíts két (egymáshoz illő) zöldségkrémlevest, és tálald őket együtt! A vendégek majd elkeverik a tányérukban. / Fotó: Zakharova_Natalia, Getty Images