Nyíregyháza válasza a gasztrobevándorlásra: a nyírosz nyomába eredtünk

Loading video
Haranghy Orsi, Bognár Péter | 2024. Április 07.
Eddig csak a hírét hallottuk. Hittük is, meg nem is, hogy létezik. Felkerekedtünk, és Nyíregyházáig gurultunk, hogy kézbe vehessük a város specialitását, a nyíroszt. Felkerestük a legjobbnak mondott büfét hozzá.

A nyírosz egy lenyűgözően öntudatos válasz a keletről érkező kulináris behatásokra. Mit nekünk a görög gírosz, a török döner kebab, Nyíregyházán a helyi gírosz készül! Óriási, puha kifliben, gíroszban korábban soha nem látott alapanyagokból, méretes sajthalommal a tetején. A nyírosz ráadásul nem csak egy felfújt gasztrolufi: valóban évtizedek óta a helyi ételkultúra része, és ha legközelebb újra a városban járunk, egészen biztosan beugrunk egy nyíroszra.

A Giri Gyrosban jártunk, emberfej nagyságú gyrost ettünk, amit a humorista Ráskó Eszter után mi is csak méltatni tudunk.

Exit mobile version