Kovácsné Kati és lánya, Szilvi már évtizedek óta készítik a pörkölttortákat Paraszán. A tortákat addig kell ütni, amíg apró darabokra szét nem esik, különben nem hoz szerencsét.
A készítő elárulta a titkát is a pörkölttortának:
„Dió és cukor, semmi más” – mondta Kovácsné Kati, azaz a pörkölttorta nem más, mint grillázstorta.
A különös nevű édesség családi ünnepségek, így az esküvők, lakodalmak, keresztelők és születésnapok egyik fő attrakciója. A torták mindig formáznak valamit, így lehetnek virágkosarak, szívecskék, állatok, épületek. A paraszai pörkölttortát több száz kilométerről is rendelik már az országban. Olyannyira népszerű lett, hogy a HÍR (Hagyományok-Ízek-Régiók) védjegyet is megkapta. Most arra vár, hogy hungarikum legyen – írja a hvg.hu.
Nézzétek meg a Deutsche Welle riportját a különleges pörkölttortákról: