Hála az egyre melegebb évszakoknak, még ősszel is bőven tart a grillszezon. Ha nálatok is ugyanaz a néhány alapanyag kerül a nyársra, érdemes ötletelni, újítani.
A legtöbbünknél a hús és hal az alap. Ez lehet natúr, sőt a halakat szokás egyben, csak úgy magában nyársra húzni. Az élelmiszerboltok „kerti parti” részlegei tobzódnak az előre pácolt húsokban és mindenféle okos kellékben.
Grillezni azonban nem csak a megszokott hozzávalókat érdemes: a pácolt csirkeszárnyon, csirkemellen, -combon, sertéstarján és a könnyedebb halakon kívül általában csak a retró saslikok elemei, vöröshagyma, szalonna kerül a nyársakra vagy grill-lapokra, manapság pedig még lilahagyma, cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika. 12 formabontó grilleznivaló következik, amelyek közül biztos lesz olyan, ami az új kedvencetek lesz!
Kattints a galériánkra!
Roppanós elemet tűzhetünk a nyársakra az angolzellerrel, más néven szárzellerrel. / Fotó: istetiana, Getty Images
Egyre több helyen kapható friss articsóka. Grillre vele! / Fotó: HUIZENG HU, Getty Images
A kelbimbó leges-legjobb oldala! Grillezett kelbimbó. / Fotó: valio84sl, Getty Images
Kenjük meg egy kis fűszerpáccal: grillezett kukorica. / Fotó: Tetra Images, Getty Images
Naná, hogy húsok, halak mellé! Grillezett ananász. / Fotó: mccun934, Getty Images
Grillezett mangó és ananász chiliszórással / Fotó: Lew Robertson, Getty Images
Évek óta sztár a grillezett görögdinnye. Könnyed, lédús, pirulva is isteni. / Fotó: Shaiith, Getty Images
Grillezett körte: kívül karamellizált, belül feszes. / Fotó: peredniankina, Getty Images
A körtével ellentétben a grillezett őszibarack jó szaftos marad belül. / Fotó: mccun934, Getty Images
Csupa pezsgő sav, édes-fanyarkás íz, szaftos belső: grillezett citrom. / Fotó: Adam Calaitzis, Getty Images
Igazi különlegesség a nyárson az eper és a kiwi. / Fotó: Magone, Getty Images
Sütöttél már koktélrákot nyárson? / Fotó: Nikolay_Donetsk, Getty Images