Ezért a 12 magyar ételért rajong a világhírű amerikai magazin

Haranghy Orsi | 2024. Október 16.
Kíváncsiak voltunk, hogy a világhírű gasztronómiai magazin, a Food & Wine hogyan közelíti meg a magyar konyhát. Ezzel a 12 magyar étellel foglalkoztak az amerikai szerkesztőségben. Kitalálnád őket?

Mindig izgalmas arról hallani, ahogyan a külföldiek a magyar konyháról vélekednek. Mit tartanak érdekesnek és mit tartanak igazán kiemelkedően finomnak a magyar kedvencek közül? No és mely magyar ételek végeznek a negatív toplistákon? Meglepő, hogy milyen klasszikus magyar fogásokat tartanak a legrosszabbnak külföldön.

Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy a világhírű gasztromagazin, a Food & Wine milyen ételeken keresztül mutatja be a magyar konyhát. Az amerikai Food & Wine állandó munkatársai New Yorkban és az Alabama Állam-beli Birminghamben szerkesztik az online magazint. Az Egyesült Államokból nézve Magyarország egy aprócska kis ország Európában, ennek megfelelően a magyar konyha legendás mivolta is zárójelbe kerül, hiszen a tengerentúlon a legtöbben nemhogy az étel-ital kultúránkról nem sokat tudnak, hanem az országot sem igazán tudják mihez kötni.

Van abban tehát valami romantikus és a hiúságunkat legyezgető, ha olyan alapanyagokról és ételekről olvashatunk a külföldi lapban, amelyek igazi kuriózumnak számítanak a világ túlfelén. A cikkeiket olvasgatva kiderül, hogy egy szerzőjük férje magyar származású, ezért ő egyenesen exkluzív anyagokat szállít Magyarországról.

Nézegesd meg a galériánkban, hogy a magyar konyha mely kedvenceivel foglalkoztak már a mértékadó Food & Wine magazinban!

Palacsinták

A magyar palacsintákról több cikkükben is írtak. / Fotó: Pannonia, Getty Images

Sárgabaracklekvár

A cikkben említett szerző magyar anyósától tanulta a sárgabaracklekvár-főzést. / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó

Hideg meggyleves

Igazi kelet-európai kuriózumnak számít a hideg és édes gyümölcsleves. Magyar meggyleves receptet közöltek. / Fotó: ALLEKO, Getty Images

Hagyományos zalai dödölle

A dödölle sajnos 1-es pontszámot kapott az 5-ből a receptjeik között. / Fotó: Gerzsenyi Flóra, Ételfotó Nosalty

Szárított magyar erőspaprika

A világ legjobb paprikáai között foglalkoztak a magyar pirospaprikával! / Fotó: Romeo Reidl, Getty Images

Erős Pista csípős szósz

Nem csak a híres magyar paprikát, hanem egy kényelmi terméket, a Piros Aranyat is izgalmasnak tartják. / Fotó: alexrvan Getty Image, Getty Images

Gulyásleves

Naná, hogy a turisták számára kötelező kóstolnivaló, a gulyásleves is helyet kapott a receptek között. / Fotó: Aniko Hobel, Getty Images

Virslis lecsó

Jó magyar lecsó recept is szerepel az oldalon! / Fotó: Aniko Hobel, Getty Images

Csirkepaprikás galuskával

A tejfölös csirkepaprikást egyszerűen imádják a külföldiek. Megírták a receptjét is. / Fotó: Nikolay Tsuguliev, Getty Images

Házi ribizlifagylalt

Igazi különlegességként írtak a ribizlifagylaltról. Nahát! / Fotó: letterberry, Getty Images

Egri borászat borospincéje

Beható cikkben foglalkoztak egri borászatokkal és a tokaji borvidékkel. / Fotó: phbcz, Getty Images

Exit mobile version