Mindig izgalmas arról hallani, ahogyan a külföldiek a magyar konyháról vélekednek. Mit tartanak érdekesnek és mit tartanak igazán kiemelkedően finomnak a magyar kedvencek közül? No és mely magyar ételek végeznek a negatív toplistákon? Meglepő, hogy milyen klasszikus magyar fogásokat tartanak a legrosszabbnak külföldön.
Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy a világhírű gasztromagazin, a Food & Wine milyen ételeken keresztül mutatja be a magyar konyhát. Az amerikai Food & Wine állandó munkatársai New Yorkban és az Alabama Állam-beli Birminghamben szerkesztik az online magazint. Az Egyesült Államokból nézve Magyarország egy aprócska kis ország Európában, ennek megfelelően a magyar konyha legendás mivolta is zárójelbe kerül, hiszen a tengerentúlon a legtöbben nemhogy az étel-ital kultúránkról nem sokat tudnak, hanem az országot sem igazán tudják mihez kötni.
Van abban tehát valami romantikus és a hiúságunkat legyezgető, ha olyan alapanyagokról és ételekről olvashatunk a külföldi lapban, amelyek igazi kuriózumnak számítanak a világ túlfelén. A cikkeiket olvasgatva kiderül, hogy egy szerzőjük férje magyar származású, ezért ő egyenesen exkluzív anyagokat szállít Magyarországról.
Nézegesd meg a galériánkban, hogy a magyar konyha mely kedvenceivel foglalkoztak már a mértékadó Food & Wine magazinban!
A magyar palacsintákról több cikkükben is írtak. / Fotó: Pannonia, Getty Images
A cikkben említett szerző magyar anyósától tanulta a sárgabaracklekvár-főzést. / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó
Igazi kelet-európai kuriózumnak számít a hideg és édes gyümölcsleves. Magyar meggyleves receptet közöltek. / Fotó: ALLEKO, Getty Images
A dödölle sajnos 1-es pontszámot kapott az 5-ből a receptjeik között. / Fotó: Gerzsenyi Flóra, Ételfotó Nosalty
A világ legjobb paprikáai között foglalkoztak a magyar pirospaprikával! / Fotó: Romeo Reidl, Getty Images
Nem csak a híres magyar paprikát, hanem egy kényelmi terméket, a Piros Aranyat is izgalmasnak tartják. / Fotó: alexrvan Getty Image, Getty Images
Naná, hogy a turisták számára kötelező kóstolnivaló, a gulyásleves is helyet kapott a receptek között. / Fotó: Aniko Hobel, Getty Images
Jó magyar lecsó recept is szerepel az oldalon! / Fotó: Aniko Hobel, Getty Images
A tejfölös csirkepaprikást egyszerűen imádják a külföldiek. Megírták a receptjét is. / Fotó: Nikolay Tsuguliev, Getty Images
Igazi különlegességként írtak a ribizlifagylaltról. Nahát! / Fotó: letterberry, Getty Images
Beható cikkben foglalkoztak egri borászatokkal és a tokaji borvidékkel. / Fotó: phbcz, Getty Images