nlc.hu
Gasztro

A magyar konyha a Taste Atlas világ 100 legjobb konyhájának listáján

Kitalálod, hányadik lett a magyar konyha a világ 100 legjobb konyhája között?

Íme, a magyar helyezés, és galériánkban mutatjuk a világ legjobbjait!

A Taste Atlas weboldalon a világ nemzeteinek közel 10 ezer ételét, és közel 9000 éttermét megtaláljuk, szemléletes infografikák kíséretében. Kis érdekesség, hogy a világ étkezési kultúráját feltérképező, népszerű oldalt egy horvát újságíró, Matija Babić alapította 2018-ban. Mára egy sokat hivatkozott forrás, mert olyan országok, nemzetek étkezési kultúráját is közvetíti, ami a legnagyobb nemzetközi, angol nyelvű kiadványok és weboldalak érdeklődésére nem tart számot. A kulináris világtérképen Magyarország is szerepel, mi is már több cikket írtunk arról, hogy mely magyar ételek, sütemények kerültek be a legjobbak közé, de arról is írtunk, hogy külföldi szemmel melyek a legtaszítóbb magyar ételek.

A világ 100 legjobb süteménye között nem kevesebb, mint öt szerepelt a Taste Atlas oldalán. Ez Magyarország méreteihez – és gasztronómiai befolyásához – képest egyszerűen szédületes eredmény. Éppen ezért is voltunk kíváncsiak, hogy a világ legjobb konyháit soroló 100-as listájukon hol végeztünk. A Taste Atlason szereplő információ szerint 395 205 ételértékelés és 115 660 élelmiszertermék-értékelés alapján alakították ki a rangsort.

Meggyes-mákos rétes

Meggyes-mákos rétes / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó

A Taste Atlas szerint a világ olyan konyháit utasítottuk magunk mögé, mint a nemzetközileg ünnepelt vietnámi, perzsa és libanoni konyha, vagy a szomszédos ausztriai, szlovák és szlovén ízek.

A magyar konyha az összesített lista szerint a 21. helyen végzett, ami igazán szép helyezés, hiszen a világ vezető gasztrohatalmainak egyértelműen bérelt helye van az élbolyban. De melyek is ezek?

Jöjjön a világ 20 legjobb konyhája, mi pedig 21-re lapot húzunk?

Kattints a galériánkra, és megmutatjuk az első 20 helyezettet!

Pizzák
Megnézem
Összes kép (21)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top