Heti holdhoroszkóp 2020. július 1-7.: Telihold és holdfogyatkozás. Izzasztó napok jönnek

Székelyhidi Ágnes | 2020. Július 02.
A következő napok szó szerint és átvitt értelemben is megizzasztanak mindenkit. Telihold lesz részleges holdfogyatkozással, ami szerencsére bennünket most kevésbé érint. Az asztrológiában ugyanakkor sosem jelez jót a "fogyatkozás". Most még fontosabb követni a holdhoroszkóp javaslatait.

Vasárnap nemcsak telihold lesz, hanem 36 százalékos maximumú, félárnyékos holdfogyatkozás is. Szerencsére ez Európából nem látható, így bennünket közvetlenül nem érint a hatása. Bőven elég lesz a telihold feszültségét kezelned… Legyél éber és minél türelmesebb! 

SZERDA július 1.: Skorpió Holddal indul a július, ami kísértetiesen hasonlít a keddi naphoz. Szóval még mindig vigyázz, mert a növő Skorpió Hold szélsőségekre hajlamosíthat, és érzelmi hullámvasútra tehet téged. A sírás sem kizárt. De nem kell szégyellned a könnyeidet!

CSÜTÖRTÖK július 2.: Felderül a kedved attól, hogy hajnalban a Hold átlép a Nyilasba. Innentől sokkal energikusabbnak és lelkesebbnek fogod érezni magad. Érdemes hosszabban szellőztetned csütörtökön. Sőt még jobb, ha egész nap nyitva hagyod az ablakot. Ha teheted, gyalog menj haza, hogy közben a fejedet is kiszellőztesd!

PÉNTEK – július 3.: Pénteken is aktuális a hosszabb szellőztetés, de valami aktív, sportos mozgás is. A Nyilas Hold még növő fázisban van, ami azt jelenti, hogy hatékonyabban épül be minden vitamin és ásványi anyag a bőrödbe és a szervezetedbe. Szóval most sokat tehetsz az egészségedért.

Telihold és részleges holdfogyatkozás nehezíti a hetet (fotó: Profimedia)

SZOMBAT július 4.: Telihold előtti napon kora reggel a Hold belép a Bakba, és fokozatosan érezhetővé válik a telihold feszültsége. Sokat segít, ha tudsz erről, mert nem kezded el hibáztatni magadat, és nem kritizálsz másokat. Szerencsére a Bak Hold józanságot és tárgyilagosságot hoz, így valamivel könnyebb lesz a dolgod.

VASÁRNAP – július 5.: Vasárnap kora reggel félárnyékos holdfogyatkozás lesz, ami természetesen csak telihold idején történhet meg. A feszültség törvényszerűen sértődést okozhat, kivéve, ha hátra lépsz, és nem mész bele semmilyen perpatvarba. Higgadtsággal megúszhatod konfliktus nélkül ezt a napot. A júliusi teliholdról és a félárnyékos holdfogyatkozásról részletesen a táblázat alá görgetve olvashatsz.

HÉTFŐ – július 6.: Dél körül lép át a Hold a Vízöntőbe, ami levegő jegy, s ezért hétfőn nagyon jól teszed, ha minél több időt töltesz a szabadban. Ez a nap tele van tiltással: fogászati, patyolati, fodrászati és kerti munka tilalom érvényes. Ezek helyett használd ki a fogyó Holdat: kezdj selejtezni, takarítani! De nem kell persze egyetlen nap alatt végezned mindennel.

KEDDjúlius 7.: Legyél merész, és próbálj ki szokatlan dolgokat, ízeket, illatokat kedden! A Vízöntő Hold arra bátorít, hogy eltérj a régitől, a megszokottól. Persze nem érdemes semmit erőltetned, csak azt tedd, ami jól esik, és ami tőled ered! Ne feledd, senkinek sem kell megfelelned.

Ezekben a jegyekben jár a Hold a júliusi telihold hetében

A júliusi telihold hetében ezekben a jegyekben jár a Hold (nlc)

Félárnyékos holdfogyatkozás és júliusi telihold

Július 5-én, vasárnap kora reggel (06:45-kor) telihold lesz az égen. Most a Rák Nap és a Bak Hold kerül egymással szembe. Kicsivel előtte: 05:04-kor kezdődik egy 36 százalékos maximumú félárnyékos holdfogyatkozás, ami 07:56-ig tart. Ez Európából nem lesz látható. Szerencsére. A holdfogyatkozás mindig teliholdkor történhet, amikor a Föld kitakarja a Nap fényét a Hold elől. A jelenség a telihold feszültségét még inkább fokozza. Szóval, most valóban örülhetünk, hogy innen nem látható, és talán alig érzékelhető a holdfogyatkozás!

Júliusban a víz (Rák Nap) és a föld (Bak Hold) ellentétét tapasztalhatod meg. Mindkettő a termékenység szimbóluma, s pontosan ezért nem kéne harcolniuk egymással. Mégis ellentétes minőséget képviselnek:

Teliholdkor ne csodálkozz, ha mindenki ingerlékenyebb és sértődékenyebb! A közlekedésben is óvatosnak kell lenned. Ilyenkor a szembe jövő emberek, járművek okozhatnak bajt. Tudd, hogy józanságnak, és nem az érzelmességnek van itt az ideje! Ezzel elkerülheted a legrosszabbat, a balesetet. Maga a telihold vasárnap kora reggel lesz, de az egész nap érezhető a feszítő hatása. Sőt ha érzékenyebb vagy, már előző nap nyugtalanná válhatsz. Amennyiben a Rák, vagy a Bak jelében születtél, vigyázz magadra és a párodra, de minden kapcsolatodra is, ami fontos neked! De Kosként és Mérlegként sem árt az türelem és tolerancia… Természetesen akkor is legyél figyelmes, ha bármelyik másik jegyben születtél!

Exit mobile version