Így válassz szobanövényt ennek a 3 csillagjegynek

nlc | 2020. November 17.
Egy szobanövényt kiválasztani nem tűnik nagy dolognak, de mégsem ilyen egyszerű. A növényeknek is van karakterük, nem beszélve a gondozási sajátosságokról, amire nem mindenki képes.

Amikor növényt választasz az otthonodba, pontosan tudod, hogy hova, mit szeretnél, és mennyi időd vagy kedved van gondozni. Ajándékba venni egy cserepes virágot egyszerűbb feladat: tudod, hogy mennyit szánsz rá, és esetleg megveszel olyan különlegességet is, amit magadnak sosem vennél. Aztán amikor legközelebb látogatóba mész hozzá, csalódottan látod, hogy kinyírta a trópusi egzotikumot. A helyes megoldás, ha a leendő tulajdonosról végiggondolod, milyen a viszonya a növényekkel, és persze, hogy mi a csillagjegye.

Huernia zebrina / Fotó: Pixabay

Vízöntő: az egzotikus bagolyszemvirág

Őt tartják a legegyedibb csillagjegynek, és tökéletesen elégedett ezzel a címmel. Ha kedvében akarsz járni, növényben is olyannal lepd meg, amin egyből fennakad a szeme. Mint például a bagolyszemvirág, ami gyönyörű és különleges darab. A Vízöntő vonzódik a földönkívüli dolgokhoz, a tudományos-fantasztikus történetekhez. Ez a növény pedig úgy néz ki, mintha egy idegen bolygóról érkezett lény élne a cserépben. Ráadásul nem igényel túl sok gondozást, rendszeres locsolást, azaz a Vízöntő szabad lelke, és csapongó természete mellett nem lesz gond életben tartani.

Senecio rowleyanus / Fotó: Unsplash

Halak: a mesebeli gyöngyfüzér

Gyermekien tud rajongani minden szépségért, álmodozó és kreatív mivolta pedig közismert. Végtelenül önzetlen személy, aki szeret sodródni az árral, és mélázva figyelni az élet dolgait. Könnyen megörvendezteted egy mókás és furcsa küllemű növénnyel, mint amilyen a gyöngyfüzér, vagy még kedvesebb nevén a borsóka. Olyan, mint egy mesebeli illusztráció, viszonyt nagyon igénytelen, és kevés fénnyel is beéri. Nagyon jól szaporítható, így a hajtásaiból egy kedves kis cserépbe ültetve, a Halak szeretettel ajándékozhatja tovább, így többen is osztozhatnak az örömében.

Kaktuszfélék / Fotó: Unsplash

Kos: egyszerűen, csak kaktusz

Nem ajánlott ujjat húzni a makacs, nyers, sőt néha kifejezetten tapintatlan Kossal. A személyiségét remekül megjeleníti otthonában a kaktuszok bármelyik fajtája. A kaktusz sivatagi növény, de tökéletesen alkalmas lakásdekorációnak is. Ha a Kosnak egy impozáns kaktuszt veszel mutatós cserépben, kiváló társa lesz. Ugyanis ez a növény pontosan az, aminek látszik – a Kos pedig nem bírja a mellédumálást, a felesleges köröket. A kaktusz az egyik legigénytelenebb pozsgás, hosszasan bírja víz nélkül. Ez is teljesen megfelel a Kosnak, aki hamar rá tud unni a rendszeres dolgokra, és ha valami projektnek szenteli épp a figyelmét, addig szúrós barátja nem fog szomjúságban elsorvadni.

(via thespruce)

Exit mobile version