Horoszkóp

Ilyen virág illik a csillagjegyek személyiségéhez

A virágok beszélnek, sőt jóval többet árulnak el rólad, mint sejtenéd. A horoszkóp szerint minden csillagjegynek van egy igazán találó virága, mely csak rá és hozzá illik. Vajon melyik virág mesél rólad a legtöbbet?

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – szól a mondás. Kétségtelen, a növények életet lehelnek az otthonokba, jobb kedvre derítenek, feltöltenek energiával, s a természet valójában karnyújtásnyira kerül tőled. Minden virágnak megvan a maga egyénisége, még ha kívülről gyakran hasonlónak is tűnnek. Éppen ezért érdemes olyan zöldet keresni, amely igazán illik a személyiségedhez. S melyik lenne ez a virág? Horoszkópod elárulja.

A Kos virága a lótusz

A lótuszvirág több kultúrának is szimbóluma, s bár jelentése eltérő, leggyakrabban az újjászületéshez, a szerelemhez, a termékenységhez, a szépséghez, a megvilágosodáshoz, a hűséghez, az akadályok leküzdéséhez társítják. Mintha csak a Kosról lenne szó, nem igaz?

A lótuszvirág tökéletesen illik a Koshoz (fotó: Pixabay)

A Bika virága a pipacs

Rikító színű, szépséges, mindennek ellenálló, erős és gyönyörű virág, egyszóval a pipacs pontosan olyan virág, mint amilyen maga a Bika. Nem mellesleg a Bika imádja az érintetlen természetet, a vörös pipacsmező pedig maga is igazán csodálatos látványt nyújt.

A Bikát tökéletesen kifejezi a pipacs (fotó: Pixabay)

Az Ikrek virága a levendula

Kevés olyan dolog van, amire a levendula nem képes, épp mint az Ikrek. Amellett, hogy szemet gyönyörködtető és illatos, a belőle készült illóolaj lazító hatással bír, segíti a nyugodt alvást, gyulladásgátló, gyógyítja a sebeket, megszünteti a gombás fertőzést, fájdalomcsillapító, s még lehetne hosszasan folytatni sort.

A levendula az Ikrek személyiségét tükrözi (fotó: Pixabay)

A Rák virága a kerti sarkantyúfű

A csodálatosan szép kékben pompázó kerti sarkantyúfű az őszinteség, a szeretet, a boldogság és a gyengédség érzetét kelti az emberekben. Hasonlóan a Rákhoz, ez a gyönyörű virág is páratlanul érzelmes és szeretetreméltó.

A kerti sarkantyúfű a Rákhoz illő virág (fotó: Pixabay)

Az Oroszlán virága a napraforgó

Az Oroszlánhoz hasonlóan a napraforgó is kiemelkedik a tömegből, önbizalmat, önbecsülést és a személyiség folyamatos fejlődését szimbolizálja. Mind az Oroszlán, mind a napraforgó tele van élettel, nem mellesleg elragadó, erőteljes, legyőzhetetlen.

A napraforgó virág épp oly ragyogó, akár az Oroszlán (fotó: Pixabay)

A Szűz virága az ólomvirág

A plumbago, avagy ólomvirág „pedáns”, rendkívül szabályozottan nő és fejlődik, nem mellesleg rendkívül szép látványt nyújt, hasonlóan a Szűzhöz. Sem az ólomvirág, sem a Szűz nem törtető típus, ám idővel szépsége és különlegessége mindenki számára egyértelművé válik.

Az ólomvirág ugyanolyan tökéletes, mint a Szűz (fotó: Pixabay)

A Mérleg virága a hortenzia

A hortenzia jól szimbolizálja az ellentéteket, hiszen a növény töve igen erős, míg virága csillag formájú pomponra emlékeztet. A szívből jövő őszinteséget és a megértő természetet tükrözi, ami egybecseng a Mérleg személyiségével.

A hortenzia a Mérleg eleganciáját sugallja (fotó: Pixabay)

A Skorpió virága a krizantém

A krizantémnak számos szirma van, ami épp, hogy varázslatossá teszi a megjelenését. A Skorpió nagyra értékeli a becsületességet, az őszinteséget, az átláthatóságot, a fehér krizantém pedig épp az igazság szimbóluma. A Skorpió szenvedélye és más emberekhez való viszonya is jól ismert, éppen ezért – aligha meglepetésre – a vörös krizantém a szeretetét is szimbolizálja.

A vörös krizantém a Skorpió szeretetéhez hasonló (fotó: Pixabay)

A Nyilas virág a rózsa

A rózsa lényegre törő és leleplezi az igazságot mindenben. A Nyilast erősen vonzza a filozófia, a költészet és a művészetek. Akkor a legboldogabb, amikor élvezheti a természetet, szabad lehet és új dolgokat fedezhet fel. Nem véletlenül illik ez a virág annyira a személyiségéhez.

A rózsa független, akárcsak a Nyilas (fotó: Pixabay)

A Bak virága a perui liliom

A perui liliom sok hasonlóságot mutat a Bak csillagjeggyel: megtestesíti a barátságot, az örök szépséget, a hűséget, az elköteleződést és a törődést. Ám ez még nem minden, ehhez az érzékeny virághoz kapcsolható a gazdagság, a jólét és a jószerencse is, ami tökéletesen illik a Bakra is.

A perui liliom a gazdagság jelképe, ezért is illik a Bakhoz (fotó: Pixabay)

A Vízöntő virága a protea

A protea, avagy más néven cukorcserje szimbolizálja mindazt, ami a Vízöntőre is jellemző: erőt, energiát, változatosságot, átváltozást és bátorságot. Elutasítja a megszokott ötleteket, a szépségideálokat, ettől függetlenül gyönyörű a maga egyedi útján és módján.

A protea épp oly különleges, mint a Vízöntő (fotó: Pixabay)

A Halak virága a nárcisz

Jó szerencsét, boldogságot, egy csekély énközpontúságot, megújulást és ösztönzést testesít meg a tavasz egyik legszebb virága, a nárcisz. Csupa olyan tulajdonságot, amely az álmodozó és kreatív Halakra is jellemző.

A Halakhoz tökéletesen illik a kecses nárcisz (fotó: Pixabay)

(via your tango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top