Heti holdhoroszkóp 2021. március 24–30. – Tavaszi böjti telihold

Székelyhidi Ágnes | 2021. Március 24.
Szokatlan módon most egybeesik a nyári időszámítás kezdete és a telihold. Előbbi talán az utolsó lesz. De ez még kérdéses.

A telihold Húsvét előtt pont a böjti időszakban segíti a méregtelenítést, illetve mindenféle elengedést. Tedd fel a kérdést, hogy kit vagy mit kell elengedned!

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp.

A telihold varázsa (Fotó: Unsplash)

SZERDA – március 24.: Ma egész nap az Oroszlánban jár a Hold. Mivel még mindig nő a Hold, érdemes ma hajat vágatnod. Ugyanis ilyenkor gyorsabban regenerálódik a haj, és dúsabb, fényesebb lesz. Ezzel párhuzamosan a hiúság is megnő. Vagyis könnyen megsértődhetsz, ha nem dicsérnek meg. Akkor is, ha tudod, hogy ez totál felesleges.

CSÜTÖRTÖK – március 25.: Még ma is az Oroszlánban jár a Hold, és még mindig nő. Tehát ma is vágathatsz hajat. Mivel nem mehetsz fodrászhoz, az otthoni hajvágással legyél óvatos! Ha nem vagy magabiztos, akkor elég, ha hajpakolással ápolod a hajadat. Tudtad, hogy a nedves haj hatékonyabban hasznosítja a tápanyagokat? Belsőleg vitamint is szedhetsz.

PÉNTEK – március 26.: Hajnalban a Hold átlép a Szűzbe, és gyökeresen megváltoztathatja a hangulatodat. Innentől fontosabbá válik a precizitás és a tervszerűség. Ám ügyelj arra, hogy ne válj kötekedővé és borúlátóvá, mert elveszítheted azt a népszerűséget, amit eddig megszereztél.

SZOMBAT – március 27.: Szerencsére a higgadt Szűzben jár egész nap a Hold. Ez a „vihar előtti csend” = a telihold előtti nap. Ha feszültséget érzel magadban vagy a közeledben, akkor tudd be a holnapi teliholdnak, és legyél elnéző! A Szűz Hold azt javasolja, hogy inkább fogj egy papírt és készíts költségvetést, ami hasznos és konkrét!

VASÁRNAP – március 28.: Hajnalban 2-ről 3-ra kell átállítani az órákat. El ne felejtsd! Emiatt 1 órával kevesebbet alhatsz. Még szerencse, hogy vasárnap van… Este telihold lesz. Ilyenkor tanácsos megállnod, elcsendesedned. Főleg azért, mert a böjt kellős közepén jársz. Ez vallási hovatartozástól függetlenül hatásossá teszi az elmélyülésedet. El ne szalaszd! (A teliholdról részletesen lejjebb olvashatsz.)

A hold hat ránk (Fotó: Unsplash)

HÉTFŐ – március 29.: A Mérleg Hold arra jó, hogy szellőztess. De nemcsak a lakást és az ágyneműt szellőztetheted ki, hanem a fejedet és tüdődet is. Ezzel párhuzamosan a kultúra egyre jobban hiányzik. Este nézz meg egy színházi előadást, vagy barangolj valamelyik múzeumban online! Kedvedre választhatsz mást is.

KEDD – március 30.: Kora reggel a Skorpióba lép a Hold, ami több kerti munkának is kedvez. Most érdemes fűszernövényt ültetni, gyógynövényt begyűjteni, csigákat elriasztani, vízinövényeket telepíteni. A vizes jelben járó Hold a locsolást is aktuálissá teszi. A kerti és a szobai növényeid is meghálálják, ha meglocsolod őket.

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp táblázat 2021. 03. 24–30.

TAVASZI BÖJTI TELIHOLD

Ha vasárnap este tiszta lesz az ég, napnyugta után nézz fel az égre, és csodáld meg a teliholdat!

Húsvét előtt a hagyomány szerint böjtölni kell. A régiek ilyenkor visszafogták magukat, kevesebbet ettek, nem ittak alkoholt, nem tartottak esküvőket, mulatságokat, és húsvét előtt, nagyhéten még szigorúbb szabályok szerint éltek. Ez többek között a megtisztulást szolgálta.
Most nagyhét előtt, vasárnap, március 28-án 20:50-kor lesz telihold. A Nap a Kos jelében, a Hold a Mérlegben jár, és pont szembekerülnek egymással. Telihold a böjti időszakban segíti a méregtelenítést, illetve mindenféle elengedést. Tedd fel a kérdést, hogy kit vagy mit kell elengedned!

Ne lepődj meg! A Kos Nap akaratossá, a Mérleg Hold engedékennyé tesz téged. Akarva, akaratlanul választasz, és ha kell, változtatsz stílust: „szörfözhetsz” az akaratosság és az engedékenység között. Valójában nem ez okozza a gondot, hanem az, hogy ha neheztelsz arra, aki nem ért egyet veled. Amint ennek tudatába kerülsz, nevetségesnek fogod találni ezt az egészet. Azonban a telihold megnehezíti a józan rálátást.
A telihold mindig felfokozza az ellentéteket és felnagyítja azt, amiben különbözöl másoktól. Ilyenkor sokkal könnyebb összeveszni és szakítani.

Vigyáznod kell az utakon is, mert teliholdkor több a baleset. A kapcsolataidban pedig a vita és a szakítás. Szerencsére a telihold gyorsan elmúlik. Kérdés, hogy mit hagy maga után.

Ez a telihold kritikusan érint, ha a Kos vagy Mérleg jelében születtél. De akkor is vigyázz magadra és a kapcsolataidra, ha Rák vagy Bak jegyű vagy!

 

Exit mobile version