Állat jelent meg álmodban? Ezt jelenti

nlc | 2024. Szeptember 12.
Azok az álomképek, melyekben valamilyen állat szerepel, igen erős szimbolikát hordoznak.

Kutya

Ahogy a valóságban, úgy az álmokban is a kutya a barátság és a hűség szimbóluma. Ha kutyával sétálsz, azt jelenti, hogy jó helyen vagy, illetve jó úton haladsz a terveid megvalósításához. Abban az esetben viszont, ha a kutya megtámad, arra figyelmeztet, hogy légy óvatosabb és gondolkodj, mielőtt cselekszel. Ha a kutya meg is harap, arra utal, hogy lelkifurdalásod van, megbántál valamit, amit mondtál vagy tettél. Az ugató kutya viszont azt jelzi, hazugságokat, rosszindulatú pletykákat terjeszthetnek rólad a hátad mögött.

(Fotó: Getty Images)

Macska

Ha macskával álmodtál, azt üzeni, hogy a belső világodra kell koncentrálnod. Felszabadítatlan energiák, felfedezetlen gondolatok, tervek munkálnak most benned. A fekete macskák titkok jelenlétére utalnak, a szelíd bársonytalpúak a biztonság iránti vágyat jelképezik, míg a vadmacskák azt, hogy itt az ideje határozottabban érvényesíteni az akaratodat.

Kígyó

Az álmodban felbukkanó kígyók arra intenek, hogy figyelj oda jobban a környezetedre. Elképzelhető, hogy egy olyan ember, akiben megbízol, másnak mutatja magát, mint aki valójában és árt neked.

Madarak

A madarakról szóló álomképek a törekvéseidet, reményeidet, vágyaidat szimbolizálják. Ha csicsergő, repkedő madarakat látsz, örömteli eseményekre, harmonikus időszakra számíthatsz. Végre lekerül a válladról valamilyen régóta cipelt teher és átélheted a felszabadultság érzését. Ha azonban a madarak megtámadnak  álmodban, azt jelzi, hogy túl sok mindenkinek próbálsz megfelelni, ezerfelé szakadsz.

Elefánt 

Ha elefánt jelenik meg az álmodban, azt sugallja, hogy türelmesebbnek, megértőbbnek kell lenned. Utalhat arra is, hogy túlságosan ragaszkodsz a múlthoz, itt volna az ideje lezárnod, elengedned azt.

 

Exit mobile version