Így főzhetsz különlegesen finom húsvéti sonkát

nlc | 2016. Március 24.
Különlegesen finom sonkát készíthetsz húsvétra könnyedén, egyszerűen. A főzési idő rövidnek csöppet sem mondható, ugyanakkor a húsvéti sonkára alig kell figyelned, így közben bármi mással elfoglalhatod magad.

A tökéletes húsvéti sonka készítésének titka bizony a lassú tűzön, hosszú ideig történő főzésben rejlik. A recept elkészítése mindenképpen megéri a fáradságot, hiszen különlegesen finom, omlós étellel lepheted meg húsvétra a családot.

A főtt húsvéti sonka hozzávalói

Így készül a főtt húsvéti sonka

Nagyobb főzőedénybe tedd az előzőleg kb. félórát vízben áztatott és lecsöpögtetett sonkát. Dörzsöld át minden oldalát a barna cukorral. Tetejét locsold meg a juharsziruppal vagy mézzel, hagyd 15 percet állni, majd öntsd fel az 5 deci vízzel.

Fedővel lefedve, végig lassú tűzön, a forrástól számított 4-5 órán át főzd a húsvéti sonkát. Nem kell kevergetni, de időnként érdemes átforgatni az edényben.

A főzés végén a csont kifordul a sonkából. Tedd tányérra az elkészült sonkát, amint teljesen kihűlt, vékonyan szeletelheted. Tormát, retket, húsvéti tojást, kalácsot, vajat  kínálhatsz hozzá.

További húsvéti sonkareceptet találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version