Húsvét 2011

Ezt csináld a húsvéti sonka főzőlevével!

Értékes alapanyag a húsvéti sonka főzőleve. Kár lenne kidobni, van néhány tippünk rá!

Ezt csináld a húsvéti sonka főzőlevével!1. Fagyaszd le! Öntheted zacskóba vagy akár műanyag palackba is, a fagyasztóban akár egy évig is eláll, később pedig tuti alaplé lehet belőle.

2. Főzz belőle bablevest vagy lencselevest, sőt ezek főzelékvariációját is kipróbálhatod. 

3. Főzz krumplikrémlevest, elsőre talán furcsán hangzik, de nagyon finom lesz! Egy kis bacon- vagy kolbászchipsszel megbolondíthatod! 

4. Lehet belőle Zurek is, ami egy savanykás füstölt kolbásszal készült leves.

5. Sőt kipróbálhatod gombás rizottóhoz is. Persze adj hozzá egy kevés vizet, ugyanis nagyon tömény lenne, ha csak füstölt lé kerülne a rizottóhoz. 

A lényeg, hogy ne dobd ki! Túl értékes ez ahhoz! Tudja ezt  Harmath Csaba is, akinek szintén vannak jó ötletei… 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top