Húsvéti sütemények: készíts különleges csokitortát az ünnepekre

nlc | 2016. Március 25.
Különleges csokitortareceptünkkel a húsvét tökéletes desszertjét készítheted. Amellett, hogy csodásan mutat, páratlanul finom is. Ezt mindenképpen ki kell próbálni.

Ezt a húsvéti süteményt egészen biztosan nemcsak húsvétkor készíted majd el. Születésnapra, névnapra is ideális, csak a díszítésen kell változtatnod. Bármilyen alkalomra is készítsd, csokitortareceptünkkel biztosan sikered lesz.

A húsvéti csokitorta hozzávalói

A tésztához

A csokoládémázhoz

A díszítéshez

Így készítheted el a húsvéti csokitortát

350 fokra melegítsd elő a sütőt. Vajazz és lisztezz ki egy kerek tortaformát.

Tűzálló edénybe töltsd a tejet, és lassú tűzön forrásig hevítve, folyamatos kevergetés mellett oldd fel a kakaóport. Vedd le a tűzről, és hűtsd szobahőmérsékletre.

A tojásokat és a tojássárgát robotgéppel keverd habosra, add hozzá a cukrot, a sót, a sütőport, majd a joghurtot, az olajat és a vaníliaaromát. Adagonként keverd a húsvéti csokitorta tésztájához a lisztet, végül a kakaós tejet is keverd hozzá. Krémes állagú tésztát kapsz, amelyet tölts a tortaformába, és süss kb. 50-55 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha szükséges, hagyd 5-10 percet a sütőben.

A megsült csokitortát hagyd a formában, amíg teljesen kihűl.

Közben készítsd el a csokoládémázat. Gőz fölött olvaszd fel a csokit, amikor teljesen folyékonnyá vált, keverd hozzá a puha vajat, a vaníliakivonatot, a tejszínt és igény szerint a porcukrot. Öntsd a mázat a csokoládétortára úgy, hogy teljesen befedje, várd meg, hogy megszilárduljon. Végül díszítsd fel a húsvéti süteményt.

További húsvéti sütemény receptje az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version