Meglepetés a tortában! Imádni fogod!

nlc | 2018. Március 25.
Sütöttél már tortát cukkiniből, répából, sőt, krumplis tortát is láttál már? Akkor ideje egy újabb izgalmas alapanyagot is bevonni a sütésbe!

Nem csalás, nem ámítás, ebben az isteni finom tortában tényleg sör van! Próbáljátok ki, megéri!

Guinness-torta (Fotó: Vrábel Kriszta)

Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:

A tetejére: 

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A sört tegyük egy fazékba, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a porcukrot, melegítsük, míg elolvadnak. Egy kevés sörben keverjük el a kakaóport, majd keverjük el az egészben. A lisztet keverjük el a sütőporral, adjuk hozzá a tojásokat, majd a már nem túl meleg sörös keveréket. Vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát, öntsük át bele a tésztamasszát, majd süssük 45-50 perc alatt készre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni a formában, majd borítsuk ki. A tejszínt verjük fel kemény habnak a porcukorral együtt, majd keverjük el a krémsajttal, és kenjük meg a torta tetejét az édes sajtkrémmel.

Exit mobile version